Salisilik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar salisilik asit kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği salisilik asit sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Genellikle beyaz söğüt ağaçlarının yaprağından, kabuklarından ve huş ağacından üretilen bu asit; yağda çözünen koyu bir kıvama sahip oluyor. Yağda çözünen bir asit olması dolayısıyla bu madde, fazla yağı ciltten arındırmaya ve gözenekleri temizlemeye yardımcı oluyor.

 

Salisilik asit ne işe yarar?

 

Salisilik asit, ağırlıklı olarak yağlanmaya bağlı cilt problemlerini azaltma ve önleme amaçlarıyla kullanılıyor. Bazı bakım ürünlerinin içerisinde sadece BHA olarak veya AHA’lar ile birlikte yer alabilen bu asit çeşidi, özellikle de hedefe yönelik cilt bakım rutinleri için olmazsa olmaz bir bileşen.

 

Salisilik asidin cilde faydaları nedir?

 

Kullanım amacı leke görünümlerinden geniş gözeneklere kadar uzanan salisilik asidin cilt üzerindeki etkileri vardır. Gözeneklere nüfuz etmesi sebebiyle etkili temizlik sağlarken geniş gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Cildin yağ dengesini korumaya katkıda bulunuyor. Cildi rahatlatarak yumuşak bir his kazanmasına yardımcı oluyor. Yağlanmaya bağlı problemleri önlemede rol oynuyor. Leke, iz ve kuruluk kaynaklı kızarıklık görünümlerini azaltarak cildin eşit tonlu bir görünüme kavuşmasına destek oluyor. İnce çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor.



Etiketler: