San Francisco'da Deniz Ortasındaki Kaya Parçasına 25 Milyon Dolar İsteniyor!

Gerçekten “Kızıl Kaya Adası” adını hak ediyor. Francisco Koyu’nda Richmond San-Rafael Köprüsü’nün güneyinde bulunan ada, kızıl renkte bir kaya parçasından başka bir şey değil.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Üstelik adada hiçbir şey yok: Ne su, ne elektrik, ne internet bağlantısı, ne de herhangi bir bina.

 

Ama bu haliyle bile 24 bin metrekarelik kayaya 25 milyon dolar isteniyor. Dahası, bugüne kadar herhangi bir inşaat izni verilmediği için, adayı alacak kişinin buraya kazma vurması bile pek mümkün görülmüyor.Çünkü, San Francisco Koyu’ndaki tek özel ada. Geçmişte de satışa çıkarıldı ama alıcı bulunamadı. Şimdi yeniden satışta. Açık artırmayla müşteri bulunacak. Satışa aracılık eden Christie’s International müzayede firması olası birkaç alıcı adayının projeleriyle birlikte başvurduklarını bildirdi. Projeler arasında kayalıkta bir rüzgar enerjisi parkı kurmak veya bir Playboy kulübü açmak da var.

 

san francisco da deniz ortasindaki bu kaya parcasi 25 milyon dolar

 

Şimdilik adaya ancak tekneyle ulaşılabiliyor. Bir alıcı çıkar da inşaata kalkışırsa, malzemelerin de tekneyle getirilmesi gerekecek.

 

Adanın eski sahipleriyle ilgii çok az şey biliniyor.Bir zamanlar ada Kaliforniya eski Senatörü Selim Woodworth (1800’lerin ikinci yarısında) üstüne kayıtlıydı. Bir av kulübesi yaptırmıştı. Daha sonra yıktırıldı. 1960’lı yıllarda ada iki yatırımcıya tapulandı. Onlar da bir otel inşa ettirmek istediler. Ama kağıt üstünde kaldı.

 

Adanın günümüzdeki sahibi Brock Durning adlı biri. Alaska’da yaşıyor ve ada artık hiçbir işine yaramadığı için satmak istiyor.



Etiketler: