Åžanlıurfa'da Bir Tarikatın Zikir Çekerken Küçük Çocuklara ÅžiÅŸ Batırdıkları Görüntüler Olay Oldu!

Åžanlıurfa'da bir tarikatın zikir çekerken küçük çocuklara ÅŸiÅŸ batırdığı görüntüler sosyal medyada infiale neden olurken çok yoÄŸun tepki çekti. 

 

Åžanlıurfa'da bir tarikatın zikir çekerken küçük çocuklara ÅŸiÅŸ batırdığı görüntüler sosyal medyada infiale neden olurken çok yoÄŸun tepki çekti. Åžanlıurfa'da bir tarikatın zikir çekerken küçük çocuklara ÅŸiÅŸ batırdığı görüntüler sosyal medyada infiale neden olurken çok yoÄŸun tepki çekti. 

 

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; Åžanlıurfa’da Rufai tarikatına mensup olduÄŸu öne sürülen bir dergahta, küçük yaÅŸtaki çocukların karınlarına ÅŸiÅŸ sokulma görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin yayılmasının ardından Åžanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulunulduÄŸunu açıkladı. Åžanlıurfa Haliliye Ä°lçesi'ne baÄŸlı Sırrın Mahallesi'nde Rufai tarikatına ait olduÄŸu öne sürülen bir tekkede çekilen görüntülerde küçük çocukların karnına ÅŸiÅŸ sokuldu. 

 

Kayda alındığı tarihe iliÅŸkin herhangi bir bilgi bulunmayan görüntülerde, tarikat üyeleri yaÅŸları 6-8 arasında deÄŸiÅŸen çocukların karnına ÅŸiÅŸ sokarak, zikir çekti.  Tef ve ilahi eÅŸliÄŸindeki ÅŸiÅŸ sokma görüntüleri sosyal medyada yayıldı.Görüntüler sosyal medyada da çok sayıda insanın tepkisine yol açtı. 

 

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Åžanlıurfa Barosu ise suç duyurusunda bulunulduÄŸunu açıkladı.

 

sanliurfa da tarikatin zikir toreninde kucuk cocuklara sis sapladigi goruntuler infial yaratti

 

Baro'dan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: 

 

"Ä°limizde; bir tarikata ait tekkede ‘zikir’ adı altında basına yansıyan görüntüleri Åžanlıurfa Barosu olarak hassasiyetle takip etmekteyiz. Çocukların toplumun en önemli yapı taşı ve geleceÄŸi olduÄŸu gerçeÄŸi düÅŸünüldüÄŸünde onların her türlü olumsuzluklardan uzak, saÄŸlıklı ve iyi bir yaÅŸam sürdürebilmeleri adına söz konusu tarikata ait görüntüler hakkında baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuÅŸtur."