Şans Kurabiyesi Nasıl Yapılır? İdil Yazar'dan Şans Kurabiyesi Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda şans kurabiyesi tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda şans kurabiyesi tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ve adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda şans kurabiyesi tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

İşte şans kurabiyesi tarifi için gereken malzemeler;

 

Malzemeler:

 

1 Yumurta Beyazı

1/4 bardak Şeker

1 yemek kaşığı Süt

1 yemek kaşığı Tereyağı

Vanilya Özütü

Tuz

1/3 bardak Un

 

Yapılışı:

 

Yumurta beyazı, şeker, süt, tereyağı ve vanilya özütünü iyice çırpın. Tuz ve unu ekleyip çırpın. Silpat üzerine 2 adet olacak şekilde 1 yemek kaşığı karışımdan koyup dairesel hareketlerle yayın. Önceden ısıtılmış fansız 175 derece fırında 8-10 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Henüz sıcakken içerisine dileklerinizi yazdığınız kağıdı koyup ikiye katlayın ve şans kurabiyesi şeklini verip, şeklinin bozulmaması için küçük bir kaseye yerleştirin. Kalan bütün harca aynı işlemi uygulayıp servis edin. (Aynı anda 2'den fazla kurabiye pişirmeye çalışırsanız hamur fırından çıktığında hemen katılaştığı için sorun yaşayabilirsiniz, o yüzden 2 kurabiyeyi geçmeyin.)

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.