Say Yayınları'ndan Tarih Meraklıları İçin Yeni Kitap! Persler!

Son dönemde piyasaya sürdüğü bilim, tarih, ve sanat kitaplarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Yayınları, yeni kitabı Persler'i piyasaya sürdüğünü açıkladı. 

 

Son dönemde piyasaya sürdüğü bilim, tarih, ve sanat kitaplarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Yayınları, yeni kitabı Persler'i piyasaya sürdüğünü açıkladı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla kitapseverlerin büyük beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Yayınları, yeni kitabı Persler'i piyasaya sürdüğünü açıkladı. 

 

Persler üzerine kapsamlı bilgiler sunuyor!

 

Persler antik dünyanın en dikkat çekici ama en az anlaşılan uygarlıklarından birini inşa etmiştir. Uzun yıllar boyunca British Museum’da çalışan Wright Vaux ağırlıklı olarak Yunan ve Roma kaynakları üzerinden tanıdığımız Eski İran ile ilgili bilgileri ülkedeki arkeolojik ve nümizmatik kanıtlarla harmanlayarak kapsamlı bir araştırma sunuyor.

 

Üç ana bölümden oluşan kitabın ilk bölümü Büyük Kyros'un Pers İmparatorluğu'nu kurmasını, Pers-Yunan savaşlarını ve İskender'in Pers İmparatorluğu'nu yıkmasını konu alırken, ikinci bölüm aynı coğrafyada ortaya çıkan Parth Devleti ve onun Roma ile mücadelesine, üçüncü bölüm ise Sasaniler ve Bizans arasındaki ilişkilere odaklanıyor.

 

say yayinlari ndan yeni kitap persler