Say Yayınları’ndan Yeni Kitap Einstein’ın Canavarları

Çeşitli kategorilerde yayınladığı kitaplarla kitapseverlerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Ocak’ta piyasaya sürdüğü Einstein’ın Canavarları kitabını tanıttı.

 

Çeşitli kategorilerde yayınladığı kitaplarla kitapseverlerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Ocak’ta piyasaya sürdüğü Einstein’ın Canavarları kitabını tanıttı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Yayınları, Ocak’ta piyasaya sürdüğü Einstein’ın Canavarları kitabını tanıttı.

 

Kara delikler bilinen evrendeki en aşırı niteliklere sahip ama teleskoplara çok sık takılan cisimlerdir. Her büyük yıldız ölünce bir kara deliğe dönüşür ve her galaksinin merkezinde devasa bir kara delik bulunur. Şayet kara deliklere yaklaşabilseydiniz zaman yavaşlardı; “olay ufkunu” geçmeniz halinde bir daha geri dönemezdiniz; “foton küresine” geldiğinizde ileri doğru bakıp ensenizi görme şansını yakalardınız ve “tekilliğe” ulaştığınızda belki ölümden daha tuhaf bir deneyim yaşayabilirdiniz.

 

Einstein’ın Canavarları kara delik biliminin şaşırtıcı yönlerini ele alırken, bu cisimlerin evrendeki rollerini irdeliyor.