Seçil Erzan'ın 'Moji' Ä°le KonuÅŸması Dava Dosyasına Girdi!

'Gizli fon' davasında tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan ile ilgili yeni geliÅŸmeler yaÅŸanmaya devam ederken 'Moji' ile telefon görüÅŸmesinin de dosyaya eklendiÄŸi belirtildi. 

 

'Gizli fon' davasında tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan ile ilgili yeni geliÅŸmeler yaÅŸanmaya devam ederken 'Moji' ile telefon görüÅŸmesinin de dosyaya eklendiÄŸi belirtildi. 

 

NTV'de yer alan habere göre; Futbol dünyasının ünlü isimlerini, hayali fon kurarak milyonlarca dolar dolandırdığı ileri sürülen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın dava dosyasında yeni ayrıntılara ulaşıldı. Erzan’ın çalıştığı bankanın TeftiÅŸ Kurulu Raporu, dava dosyasına girdi. Raporda, Erzan’ın kurum içi yaptığı telefon görüÅŸmelerine iliÅŸkin dökümler ve ses kayıtları yer aldı. Bu kayıtlardan birinde, bankanın operasyon müdürüyle konuÅŸan Erzan’ın, telefonu kapattığını sanıp, “Moji” lakaplı Mojtaba Haghani ile yaptığı konuÅŸmalar rapora girdi. Erzan’ın bu konuÅŸmada, “Moji sen bagaja koy, sonra bana anahtarı bırakırsın çaktırmadan. Ben hemen senin arkandan çıkarım.” dediÄŸi kayıt altına alındı. Hayali fon yaratıp, futbol dünyasının ünlü isimlerini milyonlarca dolar dolandırdığı ileri sürülen eski bankacı Seçil Erzan’ın dava dosyasından yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

 

KURUM Ä°ÇÄ° TELEFON GÖRÜÅžMELERÄ° RAPORA GÄ°RDÄ°

 

Erzan’ın çalıştığı bankanın TeftiÅŸ Kurulu Raporu da dosyaya girdi. Raporda, Erzan’ın kurum içinde yaptığı telefon görüÅŸmelerine iliÅŸkin dökümler ve ses kayıtları yer aldı. Kayıtlar, bankanın geriye dönük yaptığı incelemeyle ortaya çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre; bankanın TeftiÅŸ Kurulu Raporu’na yansıyan olayda, bankanın Florya Åžubesi Operasyon Yönetmeni AyÅŸe E. ile Seçil Erzan arasında 25 Åžubat 2022 günü bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸiyor. Bankanın TeftiÅŸ Kurulu Raporu’na göre, 25 Åžubat 2022 saat 15.14’te gerçekleÅŸen AyÅŸe E. ve Seçil Erzan arasındaki görüÅŸme 1 dakika 10 saniye sürdü ancak Erzan, telefonu kapattığını sandı.

 

"MOJÄ°" Ä°LE KONUÅžUYORDU

 

Erzan’ın kapandığını sandığı telefon, konuÅŸmaları kayıt almaya devam ediyordu. Karşısında ise Erzan’a zorla borcu olmadığını söylettirdiÄŸine iliÅŸkin arabada video kaydı çektirdiÄŸi iddia edilen “Moji” lakaplı Mojtaba Haghani vardı. Erzan’ın bu konuÅŸmada, “Moji sen bagaja koy, sonra bana anahtarı bırakırsın çaktırmadan. Ben hemen senin arkandan çıkarım.” ÅŸeklindeki ifadeleri raporda yer aldı.

 

SEÇÄ°L ERZAN NEYLE SUÇLANIYOR?

 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent’teki ÅŸubesinde müdür olarak çalıştığı ve müÅŸteki Bülent Çeviker’den kiÅŸisel güven iliÅŸkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceÄŸini bildirdiÄŸi kaydediliyor.

 

Ä°ddianamede, müÅŸteki Bülent Çeviker’e para karşılığında yazılı evrak verildiÄŸi ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaÅŸmaya çalışsa da ulaÅŸamadığı, durumu bankaya bildirdiÄŸi, banka tarafından araÅŸtırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduÄŸu ifade ediliyor.

 

Sanık Erzan’ın bu yöntemle futbolcular, iÅŸ insanları ve çeÅŸitli meslek gruplarından müÅŸtekilere, yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon bulunduÄŸunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan AteÅŸ gibi isimlerin bu fona dahil olduÄŸunu söyleyerek, müÅŸtekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiÄŸi anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiÄŸi belirtiliyor.

 

Ä°ddianamede, Erzan’ın, müÅŸtekilerin verdiÄŸi paralara iliÅŸkin sahte belgeler oluÅŸturarak, bu belgelere bankanın kaÅŸesini ve ıslak imzasını atarak müÅŸtekilere teslim ettiÄŸi ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiÄŸi bildiriliyor.

 

216 YILA KADAR HAPSÄ° Ä°STENÄ°YOR

 

Sanık Erzan’ın özel belgede sahtecilik ve tacir veya ÅŸirket yöneticisi olan ya da ÅŸirket adına hareket eden kiÅŸilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında deÄŸiÅŸen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Ä°stanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4’ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım’da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruÅŸmayı 12 Ocak 2024’e ertelemiÅŸti.