Sedef Şahin'den Serçenin Gözyaşı Filmi İle İlgili Açıklama! Benim De Şiddetle Karşılaştığım Bir An Oldu!

Sedef Şahin20 Ekim'de vizyona girecek "Serçenin Gözyaşı" filminde şiddete uğrayan "Emine" karakterine can veriyor. Bu öyle bir rol ki izlerken Emine'nin yaşadıklarını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Sedef Şahin, kadınların ailelerine şunu sıkı sıkı tembihliyor: "Kızlarınızı evlendirdikten sonra yalnız bırakmayın, sığınacak limanları olduklarını unutmasınlar ki susmasınlar!"

 

Sevilen oyuncu, bu filmde şiddetin kader olmadığını haykıracak ve kadınlara "Artık susma" diyecek. Şahin filmi şöyle özetliyor: "İzleyenlere bildikleri ve belki de en çaresiz hissettikleri yerden bir hikaye anlatacağız ve bir anda diyeceğiz ki "Hayır çaresiz değilsin ayağa kalk! Kendini fark et ve hayatını bir başkasının mahvetmesine belki de sonlandırmasına izin verme! Yalnız değilsin ve sen de başarabilirsin!" 

 

Sedef Şahin'le oyunculuğu, "aşık" olduğu tiyatroyu ve kadına dair her şeyi konuştuk...

 

sedef sahin den sercenin gozyasi filmi aciklamasi benim de siddetle karsilastigim bir an oldu

 

"KIRMADAN BİTİŞ ÇİZGİSİNE VARABİLMEK..."

 

Filmde, şiddet görmüş pek çok kadının sembolü Emine karakterine hayat verirken nasıl çalıştınız? 

 

Dürüst olmak gerekirse ben rollerime herhangi bir metot üzerinden çalışmam. Ama aşırı gerçek bir hikayeyle karşı karşıya kaldığınızda o kadar rahat olamıyormuş insan. Bu hikayenin versiyonlarını yaşayan binlerce belki daha fazla insan var. Onları kırmak, incitmek asla istemem. Onu seyredene hissettirmezsen hiçbir şey ifade etmez duygusuyla çalıştım bu role. Sanki elime kocaman ama incecik bir cam verip bunu kırmadan bitiş çizgisine götür demişler gibi bir hassasiyetle ilerledim.

 

”Serçenin Gözyaşı"nda şiddet mağduru kadınlara nasıl bir mesaj vermek hedefiniz?

 

İşte tam da bu yüzden çok hassas bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bildikleri ve belki de en çaresiz hissettikleri yerden bir hikaye anlatacağız ve bir anda diyeceğiz ki "Hayır çaresiz değilsin ayağa kalk! Kendini fark et ve hayatını bir başkasının mahvetmesine belki de sonlandırmasına izin verme. Yalnız değilsin ve sen de başarabilirsin..." 

 

sedef sahin den sercenin gozyasi filmi aciklamasi benim de siddetle karsilastigim bir an oldu

 

"BU İŞİN AMA'SI YOK”

 

Sizin çevrenizde şiddet mağduru olan kişiler oldu mu? Şiddete dur demek için toplum olarak, sanat dünyası olarak sizce neler yapılmalı?

 

Var tabii ki maalesef. Çok yakınımda hem de. Hatta kendim için bile şiddetle yüz yüze geldiğim bir an oldu diyebilirim. Bir gece... Şimdi sorsak "ama" ile başlayan bir cümle duyarız lakin bu işin "ama"sı yok. Şiddet işte! Psikolojik şiddet derseniz o her gün hepimizin hayatında. Temelinde sevgisizlik ve eğitimin yetersizliği olduğunu düşünüyorum ben. Kader diyenler var, çaresizlik diyen var... Hayır! Yetiştirdiğimiz çocuklara ayrılabilmeyi öğretmeliyiz bence. Farkındaysanız bizim toplum olarak düzgün ayrılamamak gibi bir sorunumuz var. Bence bunu çözmeliyiz. Emine gibi kadınlara mesajım "susmasınlar." Emine gibi kadınların ailelerine de birkaç bir şey söylemek isterim. Kızlarınızı evlendirdikten sonra yalnız bırakmayın. Sığınacak limanları olduklarını unutmasınlar ki susmasınlar. 

 

sedef sahin den sercenin gozyasi filmi aciklamasi benim de siddetle karsilastigim bir an oldu   

 

"KEYFİNİ ÇIKARA ÇIKARA OYNUYORUM”

 

sedef sahin den sercenin gozyasi filmi aciklamasi benim de siddetle karsilastigim bir an oldu

 

Hakan Bilgin ile oynadığınız "Dönme Dolap" oyununuz var. Yeni sezon Ekim ayında başlıyor. Nasıl gidiyor? 

 

Tiyatromuz çok iyi gidiyor, gelen bir daha gelmek istiyor bu da en büyük hediye bize sanırım. Çok eğlenip sonunda bir sarsılıp çıkıyor gelenler. 15 sene beklemiştim ben bu oyunu sahneye koymak için. Şimdi keyfini çıkara çıkara oynuyorum çünkü böyle aşık olduğunuz text az oluyor. Bu hazzı bana yaşatan Emre Kınay, Hakan Bilgin ve seyircimize teşekkür etmeliyim. Minnettarım...

 

sedef sahin den sercenin gozyasi filmi aciklamasi benim de siddetle karsilastigim bir an oldu

 

"SERÇENİN GÖZYAŞI" 20 EKİM'DE SİNEMALARDA...

 

Yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas'ın üstlendiği filmin hikayesini, Gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı. "Serçenin Gözyaşı" Filmi'nin gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan senaryosunu ise 'Altın Kalem' ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı. Çanakkale ve İstanbul'da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isme Zeynep Alasya'ya emanet... Ezgi Şenler'in 'Nilüfer', Uğur Güneş'in 'Gazi' karakterini canlandıracağı filmde, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Sedef Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Özlem Gürses, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz ve Özgür Çağlayan İncesu rol alıyor.