Seher Sultan Dilan Polat Ve Engin Polat'ın Şirketlerini İnceledi! Çarpıcı İfadeler!

Dünya gazetesinde ve Kanal D'de yıllarca ekonomi muhabirliği ve gazeteciği yapan Seher Sultan X platformundan yaptığı paylaşımda Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerini incelerken çarpıcı bilgiler paylaştı.

 

Dünya gazetesinde ve Kanal D'de yıllarca ekonomi muhabirliği ve gazeteciği yapan Seher Sultan X platformundan yaptığı paylaşımda Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerini incelerken çarpıcı bilgiler paylaştı. Dünya gazetesinde ve Kanal D'de yıllarca ekonomi muhabirliği ve gazeteciği yapan Seher Sultan X platformundan yaptığı paylaşımda Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerini incelerken çarpıcı bilgiler paylaştı.

 

Yıllardır bir çok iş insanı tanırım bu yaşamı yaşayanını görmedim!

 

X platformunda yaptığı paylaşımda Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerini inceleyen gazeteci Seher Sultan şu ifadeleri kullandı: 

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

"Muhammed Yakut’un iddialarıyla gündeme Dilan Polat’ın şirketlerini inceledim. Sizleri yormadan en yalın haliyle anlatmaya çalışayım. Kişileri tanımam. Dikkatimi çeken kısımları sizinle paylaşmak isterim. İlk şirket kuruluşu 2017’de Sinem Sıla Doğu adına açılmış. Dilan Polat, kendi adını taşıyan şirketin yönetimine 2018 yılında katılmış. Şirket 2021’de Anonim şirkete çevrilmiş, Engin Polat Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirket siciline ilk giriş yaptığı tarih. Yıl 2022’de bu kez Engin Polat, YK Başkanlığı görevini Alper Kürşat Polat’a bırakıyor.

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

Tüm bu kısa sürede bunca değişikliği özetlemem gerekirse Engin Polat’ın borcu olmalı ki şirket 2017’den 2021’e kadar hiç kendisiyle ilişkilendirilmemiş. Bunca şirket yönetimindeki elden ele gezen hal ve Engin Polat’ın son 1 senedir şirketin başına kardeşini geçirmesi de ileride kendinden doğacak zararların bu şirkete yansımaması için olduğu anlaşılıyor. Şirketler kendi üstünde değil çoğunlukla. Google’da Engin Polat, kendisini Dipomed’in kurucu üyesi ve sahibi olarak tanıtıyor. Ancak şirket kuruluşundan beri babası Sezgin Polat üzerine açık.

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

Şirket Temmuz 2023’de AŞ statüsüne geçirilmiş. Dilan Polat, şirketler grubu olarak lanse edilen 5 şirket var. Bunlardan üçüncüsü ise Rise and Shine Kozmetik. Şirket Ankara ikametli Nilgün Yılmaz adına açık ve 10 ay önce kurulmuş yeni bir şirket. Üstelik kozmetik ruhsatı için olmalı başkası adına kayıtlı. Gelelim en can alıcı kısma Dilan Diamond olarak lanse edilen şirket Dilan Mücevherat adına kayıtlı. Engin Polat yine yok. Kardeşi Alper Kürşat Polat ve iki ortağı daha bulunuyor. Tacettin Kaleli, Ali Güray Kapusuzoğlu. Şirket çok yeni. 2022’de kurulmuş. Dilan Mücevherat, önce Ataşehir’de açılmış sonra merkezini Fatih’e taşımış ve aynı Ataşehir adresini bu kez şube olarak sicile bildirmiş. Şirketler çok yeni tarihli ve hepsi Ataşehir adresinde açık.

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

Bu şirket yapıları ile yeni palazlanmaya çalışan bir halleri olduğu açıktır. Engin Polat, şirketlerin bilfiil sahibi değil ancak şirketlerin sahibi benim demesi de belgelerle örtüşmüyor. Dilan Polat adıyla Almanya’da iki şirket var. Bu şirketlerin franchise olduğunu düşünüyorum zira kendileri şirket yönetiminde dahi değiller. Almanya’daki iki şirkete dair ayrı bir inceleme daha yapacağım. Gelelim Engin Polat’a. Yurt dışında isim benzerliği de olabilme ihtimalini göz önüne alarak ki farkındasınız bu şirketleri tek tek incelemem gerekiyor. 

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

Yurtdışında diğer aile bireyleri üzerine şirket gözükmüyor ancak Almanya ve Montenegro’daki şirketleri ayrıca inceleyeceğim. 90’lar Televole kültürünün Instagram pazarlama modelini yaşıyor gibiyiz. Bu şirketlerin vergi beyanlarını görmek ve incelemeye almak şart. Bahsettiği hayatı yaşamasına mümkün kılan bir yapı göremedim. İnsanlar para kazanır illa ki ancak har vurup harman savuracak bir şirket yapısını göremedim. Ucuz PR taktikleri olarak karşımıza çıkıyor.

 

seher sultan dilan polat ve engin polat in sirketlerini inceledi carpici bulgulara ulasti

 

Bunca yıllık ekonomi gazetecisiyim, bu ülkenin lokomotifi iş insanlarını 20 senedir tanırım onların böyle yaşadığı bir hayata şahit değilim. Alın teriyle elde edilen serveti ortalara saçtıklarını bilmem. Haliyle Maliye de gelir beyanlarına inceleme başlatmalı. Bana gelir beyanını ve ödediğin vergiyi söyle sana kim olduğunu söyleyeyim! Bu yazı dizisine yurt dışında gördüğüm anormallikleri inceleyerek en kısa zamanda devam edeceğim. Bilginize sunarım."