Şeker Hastalarının Yiyebileceği 8 Meyve Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda şeker hastalarının yiyebileceği 8 meyve hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda şeker hastalarının yiyebileceği 8 meyve hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda şeker hastalarının yiyebileceği 8 meyve hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Yayınladığı videosunda şeker hastalarının yiyebileceği 8 meyve hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. Şeker hastası iseniz muhakkak birileri size meyve yememeniz gerektiğini söylemiştir. Meyveler karbonhidrat ve früktoz olarak bilinen doğal bir tür şeker içerir. Bu maddeler kan şekerini yükseltmektedir. Yine de meyveyi diyetimizden tamamen çıkarmak doğru değildir. Bol miktarda vitamin, mineral, lif ve antioksidan içeren meyve, şeker hastaları da dâhil herkesin yemesi gereken sağlıklı bir gıdadır.

 

Meyvede bulunan lifler kan şekerini dengeler, kolesterolün düşmesine yardım eder ve tokluk vererek fazla kilo almanın önüne geçer. Kırmızı, mor ve mavi renkli meyveler tam bir antioksidan deposudur. Meyve ne kadar renkli ise o kadar çok antioksidan içerdiği bilinmektedir. Antioksidanlar serbest radikallerle savaşarak vücuttaki hücre yenilenmesine katkıda bulunur.

 

Şeker hastalarının uzak durması gerekenler kurutulmuş meyveler, meyve suları ve glisemik indeksi yüksek meyvelerdir. Kurutulmuş meyveler, kurutma işlemi gördükten sonra porsiyon başına çok daha fazla şeker ve karbonhidrata sahiptir. Örneğin sadece iki yemek kaşığı kuru üzümde 18 gram, yani 5 çay kaşığı şeker bulunmaktadır.

 

Meyve suları %100 doğal olsalar bile şekerin ani yükselmesine neden olurlar. Meyvenin lifleri ayrıldığında şeker hemen kana karışır ve kan şekeri 1-2 dakika içinde tavan yapar. Glisemik indeks kısaca bir gıdanın kan şekerini ne kadar etkileyeceğini gösteren bir çizelgedir. Yediğiniz meyvenin türü ve olgunluğuna göre glisemik indeks yükselir veya düşer. Bir meyvenin glisemik indeksi 55 ise düşük, 56 ile 69 arasındaysa orta, 70 ve üstündeyse glisemik indeksi yüksek kabul edilir.

 

1. Yemişler

2. Kiraz

3. Şeftali

4. Kayısı

5. Elma

6. Portakal

7. Armut

8. Kivi

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.