Selçuk Geçer'den Kabus Gibi Dolar Tahmini! Ne Kadar Olur Dedi? Tarih Verdi Uyardı!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı yeni videosunda son ekonomik gelişmeler sonrası doların geleceği rakamı açıklarken, dikkat çeken uyarılar yaptı ve tarih verdi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı yeni videosunda son ekonomik gelişmeler sonrası doların geleceği rakamı açıklarken, dikkat çeken uyarılar yaptı ve tarih verdi. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı yeni videosunda son ekonomik gelişmeler sonrası doların geleceği rakamı açıklarken, dikkat çeken uyarılar yaptı ve tarih verdi. 

 

Eylül ve Kasım'da! 

 

Ekonomist Selçuk Geçer’in dolar tahmini korkuttu. Dövizin yeniden yükseleceğini söyleyen Geçer, dolar için “25 lira olacak” dedi. Merkez Bankası (TCMB) enflasyona rağmen faiz ile değil kredi/likidite vb makroihtiyati tedbirlere yönelmeyi sürdüreceğini belirtirken, Avrupa 11 yıl oranın ardından faiz artışına gitti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün 50 baz puan faiz artırırken yeni bir politika aracı olan aktarım koruma mekanizmasını (TPI) da açıkladı. Türkiye'de ise son 24 yılın zirvesine ulaşan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) üçüncü çeyrek sonuna kadar yüzde 85'e doğru yükselişini sürdürmesine rağmen Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinde değişikliğe gitmemiş oldu. TCMB karar metninde de büyük değişiklikler yapmadı. Ekonomist Selçuk Geçer, Youtube üzerinden yaptığı canlı yayında dolar tahmininde bulundu. Gelir seviyesinin ve satın alma gücünün düşüşünü eleştiren Geçer, dolar kurunun eylül ayında 20 lira, kasım ayında da 25 lirayı vurabileceğini söyledi. Enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Geçer, “Enflasyonun 8,5’in altında geleceğini düşünmüyorum, korkum 9’un üzerine çıkabilme ihtimali” diye konuştu.

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildi. Haberin kaynağı uzmanın kendi görüşleridir.