Şener Şen Kimdir? Nerelidir? Kaç  Yaşındadır?

Yeşilçam 'ın Efsanelerinden olan birçok yapımda yer almış Şener Şen gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Kaç  Yaşındadır? 

 

 

Yeşilçam 'ın Efsanelerinden olan birçok yapımda yer almış Şener Şen gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Kaç  Yaşındadır?   

 

Şener Şen Kimdir? Nerelidir? Kaç  Yaşındadır?   

Şener Şen Kimdir? Şener Şen 26 Aralık 1941 ylında Adanada dünyaya eldi. O zamanlar Ali şen yanı Şener Şen 'in babası marangozluk yapıyordu. Lüleburgaz 'da bulundan Kepirtepe Köy Enstitüsünden Öğretmen olarak mevzun olduktan sonra Kocaeli 'ne atanmıştır. oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sahneye çıkarak başlamıştır. tıpkı babası gibi sineme oyuncusu olmak  isteyen Şener Şen kendisini Tiyatroya adamıştır. Ancak tiyatrondan kazandığı para yeterli olmadığı için sinemaya geçiş yapmak zorunda kalmıştır. Sinemaya ilk girdiği yıllarda Figüranlık dahıl her rolde oynamıştır. 1975 yılında kadar küçük rollerde yer almıştır ,1975 yılında ise Hababam Sınıfı 'nda Badi Ekrem rolü ile üne kavuşmuştur ,onunla aynanda Şaban rolü ile meşur olan Kemal Sunal ile mütiş bir ikili olmuşlardır. O yıllarda büyük gişe yaratan Süt Kardeşler ,Şaban Oğlu Şaban ,Tosun Paşa ,Kibar Feyzo ,Çöpçüler Kıralı ve Davaro 'da yer almıştır. Şener Şen 1984 yılına kadar hep yardımcı rollerde oynamıştır ,1984 yılına gelindiğinde ise ilk başrolunu Namuslu filminde oynamıştır. Namuslu o yıllarda büyük bir başarı yakalıyınca Şener Şen 'in sinema kariyerinde yeni bir yol çizilmiş oldu. Namuslu filminden önce hep üçkağıtçı ,sahtekar karakterlerini canlandırmış ama Namuslu filmi ile artık Saf temiz karakterlerini canlandırmaya başladığı filmler Züğürt Aga ,Milyarder ,Muhsin Bey gibi filmlerde oynamıştır. 

2005 yılında  Gönül Yarası adındaki film ile 42. Altın Portakal film festival 'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır. en son rol aldığı film ise Yol Ayrımı adındaki filmdir. 2015 yılında ise Aygaz otogaz reklamıyla ekranlara kısa bir süre geri dönmüştür.  

28 Aralık 2016 yılnda Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü 'nü 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan 'dan alarak Şenar Şen Şöylr bir konuşma yapmıştır "Hikayeler Hayatı nasıl yaşıyabiliriz konusunda bize yol göstericilerdir. Ben canlandırdığım karakterlerin iyiye ve doğruya hizmet etmesi için özenle seçtim. Bir aktör için intihar sayılabilecek uzun yıllar istediğim hikayeyi bekledim. İyiyi ,doğruyu ve güzeli arayan toplumların her zaman barış içinde yaşayacağına inandım. Bu ödülü toplumsal barışımıza bir katkı olması ile kabul ediyorum" demiştir. 

 



Etiketler: