Seren Serengil'e Hapis Şoku! Neden Hapis İsteniyor? İşte Detaylar!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü magazin yorumcusu Seren Serengil ile ilgili hapis istemiyle dava açıldı. Peki neden hapsi isteniyor? Cevaplar haberimizde..

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü magazin yorumcusu Seren Serengil ile ilgili hapis istemiyle dava açıldı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü magazin yorumcusu Seren Serengil ile ilgili hapis istemiyle dava açıldı. Peki neden hapsi isteniyor? Cevaplar haberimizde..

 

seren serengil e hapis soku

 

Hapsi isteniyor!

 

Milliyet gazetesinden Damla Güler'in haberine göre Sosyal medya hesabından Uçankuş TV Yönetim Kurulu Başkanı Can Tanrıyar hakkında "Kemerle insan döven zorba ve şiddet yanlısı tımarhanelik" şeklinde paylaşım yapan Seren Serengil’in yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Suçlamaya konu söylemlerinin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtilen mütalaada, Serengil'in hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Bir magazin programında yorumculuk yapan Seren Serengil, sosyal medya hesabı üzerinden Uçankuş TV Yönetim Kurulu Başkanı Can Tanrıyar için, "Kemerle insan döven zorba ve şiddet yanlısı tımarhanelik" ifadelerini kullanmıştı. Tanrıyar’ın şikayeti sonrası ünlü şarkıcı hakkında 'hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, Can Tanrıyar ve Seren Serengil katılmadı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Duruşma savcısı, Seren Serengil’in, Can Tanrıyar’a yönelik farklı zamanda söylediği "Manyak" ve "Tımarhanelik" sözlerinin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını belirtti. Suçun yasal unsurlarının oluştuğunu belirten duruşma savcısı, sanık Seren Serengil’in 'hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Açıklanan mütalaanın ardından sanık avukatına son savunma için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Hakkında açılan dava kapsamında Aralık 2021'de hakim karşısına çıkan Serengil, duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapmıştı: Can Tanrıyar’ın, Petek Dinçöz’ü kemerle dövdüğünü, şantaj yaptığının belgelerini sundum. Söylediğim her şey doğrudur, hakaret içermiyor. Can Tanrıyar, Petek'ten sonra bana taktı. Zor kurtulduk. Bu belgeleri mahkemeye sunduk. Şarkıcı, mahkemede yaptığı savunmada ise "Söz konusu iddialar Can Tanrıyar’ın eski eşi Petek Dinçöz tarafından defalarca söylenmiş, haberi yapılmış şeylerdir. Ayrıca dosyayı incelediğimde asılsız iddialar vardır, kabul etmiyorum. Ben sanatçıyım, basından bir arkadaş görüşmek istediğinde görüşebilirim. Görüştüğümüzde yaklaşımı farklı oldu. Eski eşine yaptığı mobbingi bana yapıyor. Ben sadece eski eşine yaptığı eylemleri diğer insanlara duyurmak istedim. Hakaret kastım yoktur” ifadelerini kullanmıştı.