Serenad Kitabının Konusu Ne?

 Zülfi Livaneli'nin Kaleminden Serenad Kitap Açıklaması

 

Okurlarını büyüleyen bir aÅŸk hikayesi olan Serenad kitabı Yahudi bir kıza aşık olan  Alman'ın ilginç hikayesini konu alır.  Livaneli, hikayesinde Struma ve Mavi Alay olaylarını da iÅŸlemiÅŸtir. 

 

Her ÅŸey, 2001 yılının Åžubat ayında soÄŸuk bir gün, Ä°stanbul Üniversitesi'nde halkla iliÅŸkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla baÅŸlar.

1930'lu yıllarda Ä°stanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteÄŸi üzerine, Maya bir gün onu Åžile'ye götürür. Böylece, katları yavaÅŸ yavaÅŸ açılan dokunaklı bir aÅŸk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine iliÅŸkin birtakım sırları da öÄŸrenir.

Serenad, 60 yıldır süren bir aÅŸkı ele alırken, ister herkesin bildiÄŸi Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiÄŸi Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduÄŸu gerçeÄŸini de göz önüne seriyor.

 

Alıntı sayfa:65

''Bu dünyada sana kötülük yapmak isteyen insanlar çıkacak karşına, ama unutma ki iyilik yapmak isteyenler de çıkacak. Kimi insanın yüreÄŸi karanlık, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanın kötülerle dolu olduÄŸunu düÅŸünüüp küsme, herkesin iyi olduÄŸunu düÅŸünüp hayal kırıklığına uÄŸrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru!''

 

 Serenad-Zülfi Livaneli