Serenay Sarıkaya Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Serenay Sarıkaya kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Serenay Sarıkaya kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Serenay Sarıkaya kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette sıklıkla araştırılıyor. Peki Serenay Sarıkaya kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

 

serenay sarikaya kimdir nerelidir sevgilisi var mi burcu ne 1

 

 

Serenay Sarıkaya kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir?

 

Serenay Sarıkaya kimdir? 1 Temmuz 1991 Ankara doğumlu Türk oyuncu ve model. 15 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü aldı. Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım attı. İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Serenay Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1992'de Ankara'da Ümran Seyhan ve Mustafa Sarıkaya'nın çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir süre ailesiyle Antalya'da yaşayan Sarıkaya, 7 yaşındayken anne ve babasının ayrılmasından sonra babasının başka bir evlilik yapması üzerine annesiyle birlikte İstanbul'da yaşamaya başladı. Yanında babası olmadan büyüyen Sarıkaya bir röportajında bu durum için "Bir kız çocuğunu, hele gelişim aşamasında baba faktörü bu kadar önemliyken, babasız büyütmek büyük olay." dedi. O dönemde Antalya'da yaşayan ve İstanbul'da yaşama fikrinin korkutucu olduğunu da söyleyen Sarıkaya, annesine oyunculuk yapmak istediğini söylemesi üzerine İstanbul'a taşındılar. Lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesinde tamamlayan Sarıkaya, üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamak istemiş, ancak üniversite eğitimi almamıştır. Çocukken oyuncu olmayı düşünmeyen Sarıkaya, modellik yapmayı istiyordu. Uzun süre voleybol oynadı ve bir dönem basketbolla ilgilendi. Ayrıca bir süre de tenis oynayan Sarıkaya, kariyeri öncesinde latin danslarıyla da ilgilendi. 15 yaşındayken Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'na katılan Sarıkaya, yarışmada jüri özel ödülünü almasının ardından oyunculuk kariyerine başladı. Bir süre önce komedyen Cem Yılmaz'dan ayrılan Serenay Sarıkaya'nın adı Haldun Demirhisar'la anılsa da Serenay Sarıkaya çıkan haberleri yalandı.

 

 

serenay sarikaya kimdir nerelidir sevgilisi var mi burcu ne 2

 

 

Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991’da Antalya'da doğdu. Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun oldu. Plato Film'de oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini 2006 yılında Şaşkın filmi ile yaşadı. Ayrıca 15 yaşında iken katıldığı Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda da, Türkiye'yi temsil etti ve yarışmada 4. oldu ve Jüri Özel Ödülünü aldı. 2008 yılında 16 yaşındayken Plajda adlı sinema filminde tesadüf eseri rol aldı. Daha sonra aynı yıl Sinan Çetin’in Peri Masalı ve Limon Ağacı dizilerinde başrol oynadı fakat iki dizide yayından kaldırıldı. Sonra ise sevilen dizi Adanalı’da oynamaya başladı. Dizide Oktay Kaynarca'nın kızını canlandıran Sarıkaya, bu rolü ile büyük bir çıkış yaptı ve tanındı. 2010 yılında Miss Turkey’de 2. olmasıyla da tüm Türkiye tarafından tanınmış oldu. Lale Devri ve Yer Gök Aşk dizilerinde yer aldıktan sonra 2013'te başlayan Medcezir dizisinde başrol oynadı. Dizi büyük sükse yaptı ve sevildi. 2014 yılında ise GQ Türkiye tarafından yapılan yarışmada “yılın kadını” seçildi. Ayrıca Sarıkaya iki kez Altın Kelebek Ödülü’ne layık görüldü. Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde oynadı ve İkimizin Yerine adlı filmde Nejat İşler ile başrolde yer aldı.