Simge Topçu'dan Gevrek Kraker Tarifi!

Youtube'da yayınladığı içeriklerle adından sık sık söz ettiren milli sporcu Simge Topçu, yayınladığı videosunda düşük kalorili gevrek kraker tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı içeriklerle adından sık sık söz ettiren milli sporcu Simge Topçu, yayınladığı videosunda düşük kalorili gevrek kraker tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran milli sporcu Simge Topçu, yayınladığı videosunda düşük kalorili gevrek kraker tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda düşük kalorili atıştırmalık gevrek kraker tarifi hakkında konuşan ünlü milli sporcu bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

 

Malzemeler;

 

1 su bardağı su

1.5 su bardağı yulaf ezmesi

30 gr iç ay çekirdeği

30 gr iç kabak çekirdeği

30 gr susam

20 gr chia tohumu

1 tatlı kaşığı tuz

Üstüne serpmek için çörek otu

 

Tüm malzemeler karıştırılıp 1 saat bekletilir, ardından 2 dakika kadar karıştırılarak iyice hamur kıvamı alması sağlanır. Yağlı kağıdın üzerine alınan karışımın üzerine, zeytinyağı sürülmüş diğer yağlı kağıt serilir. Önce elle sonra merdane yardımı ile 1-2 cm (kıtırlık derecesini ne kadar isterseniz ona göre) olacak şekilde açılır. Üstteki yağlı kağıt dikkatlice kaldırılır. Fırın tepsinine alınan karışım bıçak yardımı ile kare şekilde olacak biçimde kesilir. Her karenin üzerine çatalın ucu ile bir iki delik açılır. Üzerine çörek otu serpilip 180 derece ısınmış fırında 45 dk pişirilir. Fırında en üste değil orta tarafa konulursa daha iyi olacaktır.

 

Toplam Kalori: 1220 kcal

Toplam: 50 gr protein, 116 gr karb, 61 gr yağ

Tariften 20 adet kraker elde ettiğinizde 1 krakerin kalorisi 61'dir. Ara öğünde, kahvaltınızda ya da öğünlerde ekmek yerine tüketebilirsiniz. :)