Simide GörülmemiÅŸ Zam! Ne Kadar Zam Geliyor?

Simide ne kadar zam gelecek? Ne zaman geçerli olacak? Ekmek fiyatlarına gelen zamların ardından bir baÅŸka ürün simide sene başından beri ilk kez zam uygulanırken büyük oranda zam yapılacağı belirtildi. Peki simide ne kadar zam gelecek? Ne zaman geçerli olacak? Cevaplar haberimizde..

 

Simide ne kadar zam gelecek? Ne zaman geçerli olacak? Ekmek fiyatlarına gelen zamların ardından bir baÅŸka ürün simide sene başından beri ilk kez zam uygulanırken büyük oranda zam yapılacağı belirtildi. Peki simide ne kadar zam gelecek? Ne zaman geçerli olacak? Cevaplar haberimizde.. 

 

Sene başından bu yana 3 liradan satılan simide yüzde 50 zam geliyor. Halkın ekmek kavgası büyüyor. Kısa süre önce halk ekmeÄŸine gelen zamlardan sonra simdide simide zam yolda. Sputnik’e konuÅŸan Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası BaÅŸkanı SavaÅŸ DelibaÅŸ artan maliyetlerin simit fiyatlarına yansıdığını belirterek “Aşırı artan maliyetler nedeniyle halihazırda 4 TL'den satılan 90 gram simit fiyatının artışı için talepte bulunmuÅŸtuk. Tüm maliyetlerimiz artarken biz kafamıza göre artış yapamıyoruz. BaÄŸlı bulunduÄŸumuz üst kuruluÅŸların bu zammı onaylaması gerekiyor. Bu talebimiz onaylandı ve biz ÅŸimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonunda itibaren simit fiyatı artacak” dedi.

 

YÜZDE 50 ZAM

 

Girdi maliyetlerindeki artış ile birlikte esnafın zor durumda olduÄŸunu belirten Ankara Simitçiler Odası BaÅŸkanı SavaÅŸ DelibaÅŸ “Simit için kullanılan ham madde fiyatlarına her geçen gün zamlanıyor. Kiralar aldı başını gitti. Asgari ücrete yıl içinde iki defa zam geldi. Bununla birlikte iÅŸçi maliyetleri arttı. DoÄŸalgaz ve elektrik fiyatları yüksek. Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden arttı. Åžimdi simit 5 TL olacak. Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı