Sinemanın Kral Ve Kraliçesi Altıncı Kez Belli Oldu!

Bu yıl altıncı kez düzenlenen "Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın finali önceki gece Garal Tekstil ana sponsorluÄŸunda Wow Ä°stanbul Hotel & Convention Center'da yapılırken kral ve kraliçe belli oldu. 

 

Bu yıl altıncı kez düzenlenen "Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın finali önceki gece Garal Tekstil ana sponsorluÄŸunda Wow Ä°stanbul Hotel & Convention Center'da yapılırken kral ve kraliçe belli oldu. Bu yıl altıncı kez düzenlenen "Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın finali önceki gece Garal Tekstil ana sponsorluÄŸunda Wow Ä°stanbul Hotel & Convention Center'da yapılırken kral ve kraliçe belli oldu.

 

Ünlü isimlerin jüri koltuÄŸuna oturdukları gecede Kraliçe tacını yirmi bir yaşındaki lise öÄŸrencisi Pınar Deniz giyerken, Kral ünvanını ise on dokuz yaşındaki üniversite öÄŸrencisi DoÄŸukan Navdar kazanarak birinci oldular. Oldukça renkli geçen geceye Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan Tamer KaradaÄŸlı'da katıldı. KaradaÄŸlı genel müdür olduktan sonra ilk kez bir davete katıldı ve objektiflere poz verdi.

 

sinemanin kral ve kralicesi altinci kez belli oldu

 

YetmiÅŸli yılların efsane dergileri Ses ve Hayat tarafından düzenlenerek, sinemanın "Kral" ve "Kraliçesi"ni seçerek YeÅŸilçam'a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma "Artist Yarışması" günümüzde "Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması" adıyla sinema dünyasının yeni yıldızlarını seçiyor. Bu yıl Garal Tekstil ana sponsorluÄŸunda altıncı kez düzenlenen "6.Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın finali önceki gece olarak Wow Ä°stanbul Hotel & Convention Center'da yapıldı. Yüzlerce baÅŸvuru içinden eleme ile seçilen yirmi dört finalist final gecesine katılmaya hak kazanmıştı. Vizyon Production, Bonart Ajans ve Av. Kasım Aksoy iÅŸbirliÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen yarışmanın sunuculuÄŸu Tayyar Işıksaçan, kırmızı halı röportajlarını ise Åženiz Ulusoy yaptılar.

 

sinemanin kral ve kralicesi altinci kez belli oldu

 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer KaradaÄŸlı'nın da genel müdür olarak atandıktan sonra katıldığı ilk davet olan gecede jüri koltuÄŸunda ise usta oyuncu Tamer YiÄŸit, iÅŸ insanı MenekÅŸe Kankavi, tiyatronun duayen ismi Nevra Serezli, usta oyuncu Volkan Severcan, yapımcı Mustafa Uslu, Petek Dinçöz, spor yorumcusu Alp Pehlivan, Tümay Özokur, yarışmanın avrupa sorumlusu Gülnaz ÇalıkoÄŸlu, Av.Kasım Aksoy, Nefise Karatay, Op.Dr. Cengizhan Ekizceli, modacı Burcu Aynur, oyuncu Simge Selçuk ve Ece Gürsel yer aldılar. Gecede Petek Dinçöz ve Ece Gürsel sahneye çıkarak ÅŸarkıları ile mini konser verdiler.

 

sinemanin kral ve kralicesi altinci kez belli oldu

 

Yeni Kral ve Kraliçe seçildi…

 

Kız ve erkek toplam yirmi finalistin Daniel's Paris ve Sueno Blanco By Burcu Aynur kıyafetleri ile defile yaparak jüri karşısına çıktığı gecede "Kraliçe" tacını yirmi bir yaşındaki lise öÄŸrencisi Pınar Deniz giyerken, "Kral" ünvanını ise on dokuz yaşındaki üniversite öÄŸrencisi DoÄŸukan Navdar kazanarak birinci oldular. Ä°kinciliÄŸi Samira Hoca ve Serhat Özer, üçüncülüÄŸü ise Ela Yılmaz ile OÄŸulcan YaÅŸar kazandılar. Kraliçe seçilerek taç giyen Pınar Deniz yarım kalan lise eÄŸitiminin yanı sıra mankenlik ve butik iÅŸletmeciliÄŸi yaptığını söyledi. Kral ünvanı alan DoÄŸukan Navdar ise BaÅŸkent Üniversitesi'nde Radyo-TV bölümünde eÄŸitim görüyor. Dereceye giren altı finalist ödül olarak Tümay Özokur Akademi'den ücretsiz oyunculuk eÄŸitimi alarak, sinema TV sektörüyle buluÅŸma imkanına kavuÅŸacaklar. Film yapımcısı Mustafa Uslu'da dereceye giren iki finalisti çekimlerine baÅŸlayacağı Zeki Müren filminde rol vereceÄŸini açıkladı.

 

sinemanin kral ve kralicesi altinci kez belli oldu

 

YaÅŸayan deÄŸerlere saygı…

 

Garal Tekstil ana sponsorluÄŸundaki "6.Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nın gala gecesinde ayrıca her yıl tekrarlanan "YaÅŸayan DeÄŸerlere Saygı" bölümünde çeÅŸitli ödüller verildi. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Tamer YiÄŸit ile Türk tiyatro sahnelerinin duayen ismi Nevra Serezli YaÅŸam Boyu Meslek Onur Ödülü aldılar. Magazin gazeteciliÄŸinde elli yılı geride bırakan gazeteci YaÅŸar Åženyüz'de YaÅŸam Boyu Meslek Onur Ödülü'ne layık görüldü. Ödülleri Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer KaradaÄŸlı verdi. Gecenin özel ödül bölümünde ise TRT'nin dijital yayın platformu Tabii'de yayınlanan ve büyük ilgi gören "Serhat" adlı dizisine toplam beÅŸ dalda özel ödül verildi. Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizi ödülü verilen "Serhat" dizisi ayrıca, Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizisi çıkış yapan kadın oyuncu ödülünü Tutku Topaç, Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizisi çıkış yapan erkek oyuncu ödülünü Muhammed Emre Kaya, Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizi senaryo ödülünü Haluk Özenç, Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizisi kadın oyuncu ödülünü Nefise Kataray ve Yılın En Ä°yi Dijital Platform dizisi erkek kadın oyuncu ödülünü Tamer KaradaÄŸlı aldı. Ödülleri iÅŸ insanı MenekÅŸe Kankavi verdi.

 

sinemanin kral ve kralicesi altinci kez belli oldu

 

Sorbonne Üniversitesi öÄŸrencisi gecede gözlem yaptı…

 

Gecenin önemli olaylarından biri de Fransa'nın önde gelen eÄŸitim kurumlarından dünyaca ünlü Sorbonne Üniversitesi'nden bir öÄŸrencinin üniversiteden aldığı özel izin ile geceye gözlemci olarak katılması oldu. Sorbonne Üniversitesi'nde Sinema PratiÄŸi ve EstetiÄŸi Bölümü mezunu olan ve staj eÄŸitimi yapan Türk öÄŸrenci Zeynep Naz Adıyaman staj eÄŸitiminin bir parçası olan gözlem ödevini "6.Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması"nı izleyerek yaptı. Zeynep Naz Adıyaman yarışmanın organizasyonunun kendisi için farklı bir deneyim olduÄŸunu söyledi ve sahnede plaket aldı.



Etiketler: