Sırtında Buzdolabı Ä°le Antrenman Yapan Sporcu Hırsız Sanılarak Gözaltına Alındı!

SoÄŸuk veya kara mizahta Ä°ngilizler’in üstüne dünyada baÅŸka bir halk olmadığı bir kez daha doÄŸrulandı: Sırtında buzdolabıyla koÅŸan bir adam polis tarafından gözaltına alındı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Olay, Londra’nın kuzeyindeki Stevenage kentinde bir gece vakti meydana geldi. Devriye gezen polisler sokakta sırtında bir buzdolabı ile koÅŸan adam gördüler. Bunun bir açıklaması olabilirdi: Buzdolabını çalmış, kaçıyordu!

 

Daniel Fairbrother adlı buzdolaplı adam sonrasını ÅŸöyle anlattı: “Hemen devriye araçlarının mavi farlarını yaktılar, trafiÄŸi kestiler ve beni durdurup ‘Bu da ne demek oluyor?’ diye sordular. Polislerden biri aracın camını indirip, ‘Sizi gözaltına almak zorundayız. Sırtınızdaki buzdolabı nedeniyle’ dedi. “ Daniel Fairbrother derdini binbir güçlükle anlatabildi: “Maraton için antreman yapıyorum. 42 kilometre 195 metre koÅŸup dünyada sırtında bir elektrikli mutfak gereciyle en hızlı maratoncu rekoru kıran sporcu olmak istiyorum.”

 

Polisler adama inanıp, serbest bıraktılar. Daniel Fairbrother bu çılgın rekor deneyine aslında çok soylu bir amaca destek için kalkıştı: Ä°ngiltere’nin “Diyabet DerneÄŸi”ne bağış toplamak. En iyi dostu 15 yıldır “Diyabete Tip 1” ile mücadele ediyordu. Daniel Fairbrother, en az 10 bin Pound bağış toplamayı hedefliyordu. Polisler olayın aslını öÄŸrenince onu teÅŸvik ettiler ve elini sıkıp bol ÅŸans dilediler. Sırtında elektrikli bir mutfak gereciyle maraton rekoru ÅŸimdilik 4 saat 53 dakika. Daniel Fairbrother rekoru yenilemek için Nisan ayında koÅŸulacak Londra maratonunu bekliyor ve sırtında buzdolabıyla koÅŸup duruyor.