Soğuk Algınlığına İyi Gelen Besinler! Bu Besinler Sizi Hemen İyileştirir!

Narenciye ürünleri bir çok vitamin içeriyor. Ama üşüttüyseniz, en kısa sürede ayağa kalkmak için tek seçeneğiniz onlar değil. Besinlerden söz etmeden önce, soğuk alınlığında tedavi için bir numaralı kuralın, “Bol sıvı almak” olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Sümüksü dokuları sulandırmak burnun tıkanmasını önlüyor, biriken sümüklerin dışarı atılmasını kolaylaştırıyor ve bünyenin her türlü bulaşıcı unsurlardan kurtulmasına yardım ediyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Bir not daha: Ateşiniz varsa bol miktarda su veya şekersiz bitki çayı içmelisiniz.

 

Gelelim, soğuk algınlığında sizi rahatlatacak besinlere…

 

-Narenciyeler: Portakal, mandaline, limon ve greyfrut C vitamini açısından zengin meyveler. Hepsi de iltihap önleyici ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bir başka deyişle, narenciyeler vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine destek oluyor, Ekleyelim: Kırmızı biber, brokoli ve maydanoz da C vitamini açısından zengin.

 

-Yağlı balıklar: Somon, orkinos, alabalık içerdikleri D vitamini sayesinde iyileşmenize yardım edebilir. Bünyemiz kendiliğinden D vitamini üretemez ve özellikle güneş ışınlarının azaldığı mevsimlerde D vitamini eksikliğiyle karşı karşıya kalırız. Oysa D vitamini hem moralimizi yükseltebilir hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir.

 

-Tavuk suyu haşlama: Bünyeyi güçlendirici olarak tavuk suyu haşlama çok sık tavsiye ediliyor. Çünkü mineral, vitamin, antioksidan, elyaf ve bitkisel besinler olarak özellikle hastalık dönemlerinde büyük destek sağlıyor.İçimizi ısıtması da ek faydası. Çünkü soğuk algınlığında, sıcaklık kan dolaşımı iyileştiriyor.

 

-Bal: Balın iltihap önleyici ve bakteri öldürücü özellikleri bulunuyor. Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları balın nezle ve gribe karşı bilinen ilaçlardan çok daha etkili olduğu sonucuna vardı. Özellikle de öksürüğe karşı. Dikkat: Bir yaşından küçük çocuklara bal yedirmeyin, çünkü ölümcül zehirlenmelere neden olabilir.

 

-Badem: İster çerez olarak atıştırın, ister muesli’ye karıştırın, badem şifaya kavuşmanıza yardım edebilir. Çünkü bünyeye çinko sağlıyor, bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Badem ayrıca yağ ve protein açısından zengin B2 ve E vitaminleri içeriyor.

 

-Tatlı patates:İnsan soğuk algınlığına yakalanınca, ilk aklına gelen besin, herhalde tatlı patates değil. Ama bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacak çok değerli besinler içeriyor. Doktorlar hastalara her gün A vitamini açısından zengin bir orta boy tatlı patates tüketmelerini tavsiye ediyor. Tatlı patateste ayrıca hastalıkla mücadeleye yardımcı olacak C vitamini ve antioksidanlar bulunuyor.



Etiketler: