Spor Tarihinin En Büyük SözleÅŸmesine Bir Japon Beyzbolcu Ä°mza Attı! Fiyat Dudak Uçuklattı!

Shohei Ohtani adlı Japon beyzbolcu ABD Ulusal Beyzbol Ligi’nin (Major League Baseball) en deÄŸerli oyuncusu olarak gösteriliyor. Ohtani, “Los Angeles Dodgers” kulübüne transfer oldu. Transfer bedeli dudak uçurtucu: 10 yıl için 700 milyon dolar! Spor tarihinde böyle bir tarnsfer bedeli ne görüldü, ne duyuldu, ne de yaÅŸandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ohtani’yi renklerine katmak için aralarında “New York Yankee” ve “Chicago Cubs’ün de bulunduÄŸu bir çok beyzbol kulübü kıyasıya rekabet etti. Sonunda “Los Angeles Dodgers”i tercih eden Ohtani, “Ä°nstagram” hesabından “Oynadığım takım için hep en iyisini yapmaya çalıştım” paylaşımında bulundu.

 

Ohtani’nin menajeri Nez Balelo ise, yaptığı yazılı açıklamada, “Beyzbol tarihinin en büyük sözleÅŸmesine imza attık. 10 yıl için 700 milyon dolar. Bu, hem tarihi, hem de eÅŸi olmayan bir sözleÅŸme. Bir oyuncuya bu kadar transfer bedeli ödenmesi ÅŸimdiye kadar hiç görülmedi” dedi.

 

2018’de ABD Ulusal Beyzbol Ligi’ne gelen Ohtani, 2021 ve 2023’te oybirliÄŸiyle yılın oyuncusu seçildi. Beyzbol tarihinde ondan önce 2 kez yılın oyuncusu seçilen olmadı.