Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Zararları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de diyettir. Güzelliğe önem veren kadınlarda su diyeti yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği su diyeti sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Diyet, temelde bir insan ya da başka bir organizma tarafından tüketilen veya tüketilmeyen yiyeceklerin toplamıdır. Diyet çevreleri bir toplumsal tavır olarak bazı yiyecekleri yiyip yememeyi seçmekle oluşan gruplaşmalardır. Belirli besinleri ağırlıklı yeme düzenine diyet adı verilebilmektedir. 

 

Su diyetini nasıl yapılır?

 

7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir. Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için vücutta enerji açığı oluşmakta ve metabolizmayı da bir miktar hızlandırdığı için kilo kaybı görülmektedir.

 

Su diyetinde ne yenir?

 

Sabah bal şurubu içilebilir. Acıkınca meyve, karpuz veya kavun, 3 saat sonra da taze salata yenir. Akşama yakın zeytinyağı, sarımsak ve soğanla, kavrulmadan yapılmış sebze yemeği. Yemekle beraber 50-60 gr. ekmekle yenebilir. Yanında yoğurt da olabilir.

 

Su diyetini kimler yapmamalı?

 

Diyabet hastalığı olanlar, gut hastaları, yeme bozukluğu olanlar, yaşlılar, çocuklar, emziren kişiler ve gebeler için oldukça riskli olabilir ve kesinlikle denenmemelidir.

 

Su diyetinde neler yasak?

 

Su diyeti, gün içerisinde bol miktarda su ve sıvı içecek dışında herhangi bir gıda alınmamasına dayanıyor.

 

Su orucunun yan etkileri nelerdir?

 

Böbreklerinize zarar verebilir. Su orucu böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkilemektedir. Kan şekerinde ani düşüşlere neden olabilir. Yeterli besin alamazsınız. Kalbinize zarar verebilir.Yemek yeme düzeninizi bozabilir.

 


Etiketler: