Tacikistan'da Halka Çağrı! 'Evinizde 2 Yıllık Erzak Depolayın!'

Tacikistan çifte tehdit altında: Bir yandan küresel ısınmanın etkileri, bir yandan da gelişmemiş tarımı. Sonuç: Bu Orta Asya ülkesi açlığın eşiğinde.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, bu tehlikeyi halka anlattığı çağrısında , “Dünya kötüye gidiyor. Nüfus sürekli artıyor, bunun sonucu besin ihtiyacı da giderek büyüyor. Ülkemizin beslenme güvenliğini korumak zorundayız. Her aileyi evinde 2 yıl yetecek kadar erzak depolamaya davet ediyorum” dedi.

 

Orta Asya’da beslenme yetersizliğinin en yüksek olduğu ülke Tacikistan. 9 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 30’u yeterince besin alamıyor.

 

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana kesintisiz iktidar koltuğunda oturan İmamali Rahman çağrısında halka ayrıca ülkeyi yeşillendirme, çok sıkı çalışma, su ve toprak kaynaklarını etkin bir biçimde kullanma uyarısında da bulundu. Çünkü dağlık bir ülke olan Tacikistan’da toprağın kalitesi hızla bozuluyor, su kaynakları sürekli azalıyor.

 

Hiçbir ciddi muhalefetin olmadığı Tacikistan’da bunca besin sıkıntısına rağmen Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’a gittiği her yerde tepelemesine meyve sunuluyor, o da Tacikistan tarımının dinamizminden övgüyle söz ediyor.