Taco Nasıl Yapılır? İşte Nefis Taco Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda görüp görebileceğiniz en lezzetli Taco tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda görüp görebileceğiniz en lezzetli Taco tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Youtube'da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda görüp görebileceğiniz en lezzetli Taco tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Hatay Sandık İçi, yayınladığı videosunda görüp görebileceğiniz en lezzetli Taco tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte Taco tarifi için gereken malzemeler;

 

MALZEMELER

 

Sos için:

7 adet kurutulmuş süs biber

2 su bardağı sıcak su

2 adet kapya biber (közlenmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı toz biber

2 adet defne yaprağı

Bir parça zencefil

1 diş sarımsak

1 adet domates

1 çay bardağı kemik suyu

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım çay bardağı kekikli zeytin yağı

 

Et karışımı için:

 

4 adet antrikot

3 yemek kaşığı kekikli zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet soğan

2 adet mor soğan

1 demet maydanoz

Kaşar

Tortilla ekmeği

 

Sosun yapılışı:

7 adet kurutulmuş süs biberini bir kabın içine alıyoruz. 2 su bardağı sıcak suyu biberlerin üzerine döküyoruz. Süs biberleriniz yumuşadıktan sonra robotun içine koyuyoruz. 2 adet kapya biberi közlüyoruz. Közlenmiş 2 adet kapya biberi robotun içine döküyoruz. Üzerine baharatlarını, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım çay bardağı kekikli zeytin yağı, 1 çay bardağı kemik suyu, 1 adet domates, bir diş sarımsak ve bir parça zencefil ekliyoruz. Şimdi robotu çalıştırıyoruz. Sosumuz hazır.

 

Et karışımının yapılışı:

 

4 adet antrikotun önce marinasyon işlemini gerçekleştiriyoruz. Marinasyon işleminde etlerin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekledikten sonra elimizle karıştırıyoruz ve istediğimiz kıvama geliyor. Tavamız iyice ısındıktan sonra etleri pişirmek için tavaya ekliyoruz. Bu şekilde arkasını ve önünü biraz pişiriyoruz. Önünü ve arkasını 1 dakika pişiriyoruz. Bunlar pişerken biz de 2 adet soğanı doğruyoruz. Etlerimizin her bir yüzünü 1 dakika pişirip kenara alıyoruz. Şimdi doğradığımız soğanları tavaya aktarıyoruz. Soğanlar tavadaki et suyu ile karamelize oldular. Soğanları 3 dakika boyunca kavurduk. Şimdi etlerimizi kavurduğumuz soğanların içerisine aktarıyoruz. Şimdi bunun üzerine ilk başta yapmış olduğumuz sosu ekliyoruz. Etimiz lime lime olana kadar bunu pişiriyoruz. Etleri 2.5 saat pişirdikten sonra çıkarıyoruz. Şimdi etleri tiftik tiftik yapıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra tiftiklenen etlerin hepsini sosun içerisine ekliyoruz. Biz tiftikleme işlemini yaparken tavadaki sosun altını kapatmadık.  Etleri ekledikten sonra karıştırıyoruz. Şimdi son aşamaya geçerken tavayı kenara alıyoruz. Şimdi 2 adet mor soğanı küp küp doğruyoruz. Şimdilik soğanları kenara alıyoruz. 1 demet maydanozu doğruyoruz. Kaşar rendeliyoruz. Tortilla ekmeklerini de hazırlıyoruz ve şimdi son işleme geçiyoruz. Tortilla ekmeğini tavadaki soslu etin içerisine aktarıyoruz. Yağına buluyoruz. Çıkardığım ekmeği ısıttığım boş tavaya koyuyoruz. Ekmeği burada biraz kızartıyoruz. Tavadaki ekmeğin üzerine kaşar, et, soğan ve en son maydanoz ekliyoruz. Şimdi ekmeği ikiye katlıyorum ve tavaya basıyorum, taco hazır. Diğerlerini de aynı şekilde yapıyorum. Herkese afiyet olsun.