Tarihin En Unutulmaz Uçuşu! Yere Hiç İnmeden 64 Gün Boyunca Uçtular!

Yere hiç inmeden en uzun süre uçma rekorunu Amerikalı pilotlar Robert Timm ve John Cook kırdı. 1958’de havalanan 'Cessna 172' model uçakları 64 gün sonra 1959’da yere indi. Tam süreyi belirtmemiz gerekirse 64 gün, 22 saat, 19 dakika. Böylece daha önceki tüm rekorları alt-üst etti.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İki pilot 240 bin kilometre uçtular. Bu da 6 kez dünya turu anlamına geliyor. Peki yakıt ikmalini nasıl yaptılar? Yeni bir teknolojiyle havada depolarını doldurarak. Ayrıca yiyecek ikmallerini de aynı yöntemle sağladılar.

 

4 Aralık 1958’de havalanan iki pilot, 7 Şubat 1959’da karaya ayak bastılar. Las Vegas’taki “Hacienda otel ve kumarhanesi”nin sponsor olduğu bu uçuş bugün bile kırılamadı.Ancak bir ayrıntıyı belirtelim: İki pilot dünya turu yapmadı, sadece Las Vegas bölgesinde dolaşıp durdu.

 

Günde iki kez yakıt depolarını doldurmaları gerekiyordu. Bunu başarmak için uçak tehlikeli denebilecek kadar alçalıyor, bir Ford kamyon uçakla aynı hızda ilerliyordu. Bir hortum kamyonu uçağa bağlıyor ve depoyu dolduruyordu. Çoğu kez geceleri bile aynı yöntemle yakıt ikmali yaptılar.

 

Benzer bir yöntemle de pilotlara yiyecek ve içecek ulaştırılıyordu.



Etiketler: