TBB Enkaz Radarı Nedir? Enkaz Radarı Uygulaması Ne İşe Yarar?

Türkiye Barolar BirliÄŸi ihmalleri ortaya çıkarmak için Enkaz Radarı uygulamasını hayata geçirdi. Enkaz radarı uygulaması, deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına almayı saÄŸlıyor.  Enkaz Radar Uygulaması ne iÅŸe yarar? Cevabı haberimizde...

 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Enkaz radarı uygulaması, deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına almayı saÄŸlıyor. Tüm ÅŸüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaÅŸanan facianın sorumlularının cezasız kalmamasının delillerin saÄŸlıklı ÅŸekilde tespit edilmesine baÄŸlı olduÄŸu vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

 

"TBB olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaÅŸanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz. Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaÅŸlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arÅŸivi oluÅŸturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz. Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz. Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak."

 

 

ENKAZ RADARI UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

 


Enkaz radarı uygulamasını ıos uygulaması üzerinden indirin.Uygulmayı açın. Enkazın bulunduÄŸu konumu ve açık adresini belirleyin. Enkazın olası her yönden geniÅŸ açılı fotoÄŸraf ve videolarını uygulamaya yükleyin. Ä°nÅŸaat demirlerinin yakından çekilmiÅŸ fotoÄŸraflarını ekleyin. Kullanılan demir kalınlıklarını kalem, madeni parayla kıyaslayarak ya da cetvel ile ölçerek fotoÄŸraflayın Bir kolon veya kiriÅŸin iç yapısını görüntüleyebiliyorsanız, görünen inÅŸaat demiri durumunu fotoraflayın. Beton ve çimento parçalarının genel durumunu 360 derece gösteren ve eÄŸer öyleyse  dayanıksızlığını gösteren video görüntülerini yükleyin. Beton veya bir baÅŸka materyalin içerisinde midye kabuÄŸu veya baÅŸka bir madde varsa bunların fotoÄŸraflarını ekleyin.