Ten Rengine Uygun Ruj Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de rujdur. Güzelliğe önem veren kadınlar ruj sürüyor. Genellikle herkesin ilgilendiği ruj sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün neye göre seçilmeli? Ruj seçimi nasıl olmalı? İşte cevabı haberimizde...

 

Açık tenliler için ruj seçimi

 

Açık ve beyaz tenliler, kimi zaman solgun ve cansız görünen bir ciltten muzdarip olabilir. Bu durumun önüne geçmek adına, özellikle hafif göz makyajı yaptığın günlerde dudaklarında göz alıcı bir pembe ya da fuşya rengini kullanmakta cesur olabilirsin.Daha marjinal ve sıra dışı makyajlarda mor ruj sürmeyi denemek de beklemediğin kadar güzel bir görünüm yaratabilir. Pastel ruj renkleri, cildini daha canlı ve dinamik göstermeye yardımcı olabilir. Eğer mat rujları tercih ediyorsan, bordo mat rujların yarattığı etkileyici görünümden de asla mahrum kalmamalısın.

 

Kumral tenliler için ruj seçimi

 

Kumral tenliysen, ruj seçiminde çok geniş bir yelpazen var demektir. Hafif bir dudak makyajı yapmak istediğinde nude tonlara, dudaklarını ön plana çıkarmak istediğin makyajlarda ise kiremit rengi ya da pembe tonlarına yönelebilirsin. Göz makyajını yoğun tuttuğun zamanlarda dudak makyajını daha hafif şekilde uygulamanda fayda var. Aksi takdirde yüzünde karmaşık bir görüntüye neden olabilir, yorgun bir cilt görünümü ile karşı karşıya kalabilirsin. Mat rujlar tercih ediyorsan, turuncu ve kiremit tonlarını mutlaka denemelisin.

 

Buğday tenliler için ruj seçimi

 

Buğday tenlilerin durumu da kumral tenliler ile hemen hemen aynı. Turuncu ve pembe tonları, her mevsim ve makyaj tarzında seni tamamlamak için birebir. Özellikle mat rujlarda şeftali rengi ruj modellerini mutlaka denenmeli. Makyajını hafif tutmayı tercih ettiğin günlerde ise nude tonlar en büyük yardımcın olabilir.

 

Esmer Tenliler için ruj seçimi

 

Kırmızı ruj herkese yakışır. Esmer bir tene sahipsen, kırmızı ruj daha da yakışıcaktır. Ten rengin ile harika bir uyum yakalayan kırmızı rujların ister lip gloss ister mat modelleri ile dinamik, çekici ve feminen bir görünüm oluşturabilirsin. Hafif makyajlarda açık pembe ve şeftali tonlarının sana çok yakışacağından emin olabilirsin.

 

Bronz tenliler için ruj seçimi

 

Mürdüm, mor ve bordo... Bronz tenlilerin ten rengini vurgulamak ve harika bir uyum yaratmak için birebir tonlar! Hafif bir göz makyajı ve koyu renkte seçtiğin bir ruj ile kusursuz bir makyaj uygulaması yapabilirsin.

 



Etiketler: