Termal Su Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar termal su kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği termal su sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Doğal kaynak sularından farkı ise bir sıcak su kaynağından elde edilmeleri. Sıcaklığın önemi ise ısı sayesinde çok daha yüksek oranda mineralin suda çözülmesinin mümkün olmasıdır. Bu şekilde cilt ve genel sağlık için önem taşıyan bir çok mineral yüksek oranda suya karışmış ve çözünmüş oluyor.  Her bölgenin mineral oranı ve çeşitliliği farklı olabiliyor. Cilt sağlığı için kullanılan termal suların kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan güvenli olması ve uygun ambalaj ile sunulması çok önemlidir. Günümüzde teknolojik imkanlar sayesinde, yer altından çıkan termal su havayla hiç temas etmeden, güvenli ambalajlara dolduruluyor ve tüketicinin kullanımına sunuluyor.  Bu işlemden önce bazen filtrasyon yapılarak  su ile gelen iri tanecikler ayıklanıyor. Bu şekilde spreyin son damlaya kadar düzgün çalışması sağlanıyor.

 

Termal su ne işe yarıyor?

 

Termal su bizim için çok büyük önem taşıyan cilt bariyerinin desteklenmesi için gerekli mineralleri sağlamakta önemli bir yardımcıdır. Bu sayede cilt hem nemini koruyor hem de taze ve canlı bir görünüme kavuşuyor.  Termal su her türlü cilt temizliğinden sonra ve diğer tüm cilt işlemlerinden sonra imdadımıza yetişiyor.  Örneğin; epilasyon, güneşlenme, peeling termal suyun en çok işe yaradığı zamanlar. Bir pamuk ya da süngere termal su sıkarak cilt temizliği için de kullanmanız mümkündür.  Termal su spreyi, cildin ihtiyacı olan nemi birkaç sıkım ile sağlamaya yardımcı olur. Karma cilde sahipseniz termal su ile tüm gün nem desteğinizi karşılayabilirsiniz. Kuru cilde sahip iseniz güneş kremi ve nemlendirici uygulamadan önce termal su spreyi uygularsanız cildinizin zamanla gün boyu daha aydınlık ve canlı bir görünüme kavuştuğunu hissedeceksiniz.

Makyajdan önce

Makyajın en önemli aşamalarından biri, cildi makyaja hazırlamak. Tüm gün cildinizde duracak olan makyajı uygulamadan önce cilt yüzeyini buna hazırlamak için termal su kullanmalısınız.

Makyaj sonrası

Özellikle makyaj sonrası uygulanan termal su, makyajı sabitlemekte yardımcı olur. Gün içerisinde de karma ve yağlı ciltlerde en çok görülen makyajın parlaması sorununda da birkaç fıs termal su uygulaması makyaja yeniden mat ve güzel bir görüntü kazandırmaya yardımcıdır. Güneş sonrası , peeling sonrası, epilasyon sonrası, spor sonrası,  ferahlamak istediğiniz her anda tüm cildinize termal su uygulayabilirsiniz.

 


Etiketler: