Tesla Türkiye Pazarında!

Tesla Türkiye fiyatları nedir? Nasıl sipariş verilir? işte Detaylar...

 

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil markası Tesla, Türkiye’de satışlara başladı. İlk olarak Model Y’yi satışa sunan marka, 10 bin TL ile ön sipariş verilecek modeller Mayıs ayında sahiplerini bulacak. Tesla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki satış sürecini de sadece internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek. 

 

Araçlar için otonom sürüş özelliğinin (FSD) mayıs ayına kadar hazır hale gelmesi planlanırken tüm versiyonlarda standart oto pilot fiyata dahil olacak. Gelişmiş oto pilot özelliği için 100 bin TL’lik bir ek ödeme yapılması gerekecek. Tesla’nın ilk servisi ise İstanbul Merter’de açılacak.

 

TESLA TÜRKİYE FİYATLARI 

 

455 km menzilli Model Y: 1.548.732 TL

533 km menzilli çift motorlu dört çeker Model Y Long Range: 1.619.532 TL

514 km menzilli Model Y Performance: 1.778.832 TL

 

 

ŞARJ İSTASYONLARI KULLANIMA AÇILIYOR

 

Tesla’nın 250 kW güce sahip hızlı şarj noktaları da yarından itibaren kullanıma açılacak. Şirket ilk etapta sekiz noktada “Supercharger” isimli hızlı şarj istasyonlarını faaliyete geçirecek. Bu istasyonlar Tesla’nın dışında diğer elektrikli araç kullanıcılarına da açık olacak. Bir Tesla sahibi kWh başına 6.90 ila 7.7 TL arasında değişen fiyatlarla aracını şarj edecekken, diğer elektrikli araç kullanıcıları için fiyat 8.60 TL olacak.