The Beach Boys Grubunun Ünlü Şarkıcısı Brian Wilson Demans Hastalığına Yakalandı!

Dünyanın en iyi vokal gruplarından biri sayılan Beach Boys grubu Wilson ailesinden üç kardeş, Love ailesinden bir kuzen ve okul arkadaşları Alan Jardine'in oluşturduğu bir topluluk olarak "Pendletones" adıyla müziğe başladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1964 yılında grubun beyni Brian Wilson, grubun uzun süreli turnelerinin verdiği yorgunluk ve ayrıca stüdyoda sakin biçimde şarkılar yazmak istemesi ancak -özellikle babası ile yaşadığı çatışmalar- ve kayıt şirketlerinin maddi baskıları sonucunda yaşadığı psikolojik sorunlar ve uyuşturucular yüzünden bir turne yolculuğunda yaşadığı panik atak geçirerek grup ile turneye çıkmayı bıraktı ve Beach Boys'un stüdyo çalışmalarını sürdürdü.

 

Brian Wilson birçok listebaşı şarkılar yarattı ve grubu, Beatles ile başabaş bir rekabette tuttu. Grup, 1966’da tüm dünyada gelmiş geçmiş en iyi albüm kabul edilen “Pet Sounds” ile Beatles’ın tahtını salladı.. 1966 yılının ikinci yarısında Beach Boys bazı anketlerde dünyanın en sevilen grubu görünüyordu. 1983'te davulcu Dennis Wilson’un trajik bir kaza sonucu ölmesi ile grup, müziğe bir süre ara verdi.

Ronald Reagan, ABD yasalarında olmayan bir uygulama ile Dennis Wilson'un cenazesinin yakılarak küllerinin Pasifik Okyanusu’na dökülmesi için donanmaya izin verdi. Bu Amerikan tarihinde ilk defa yaşanan bir şeydi.

 

1998 yılında Carl Wilson akciğer kanserinden hayatını kaybetti. İşte bu efsane rock grubunun kurucusu ve beyni olan 81 yaşındaki Brian Wilson şimdi demans hastalığıyla boğuşuyor. Yakınları, bir süre önce eşi Melinda Wilson’u yitiren Brian Wilson’a vasi tayin edilmesi için mahkemeye başvurdu. Talep sanatçının en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı göz önüne alınarak kabul edildi. Vasiliği, Wilson’un bağlı olduğu müzik ajansının yöneticileri üstlenecek.