Tıp Dünyasını Sarsan Araştırma! Alzheimer İnsandan İnsana Bulaşabiliyor!

İngiltere’de yapılan bir araştırmada beynin tam ortasında bulunan ve tedavi için cesetlerden alınan “Hipofiz bezi”ndeki büyüme hormonlarının bir çok hastaya Alzheimer aktardığı belirlendi. Bu da inanılmaz bir gerçeği ortaya çıkardı: Alzheimer insandan insana geçebiliyor!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngiltere’de 1980’li yıllarda kadavranın “Hipofiz bezi”nden elde edilen büyüme hormonlarının enjekte edildiği 8 hasta büyüteç altına alındı.30 yıl sonra hepsi de hastalanmıştı. 8 hastadan 7’sinde Alzheimer’in bir çok belirtisi ortaya çıkmıştı. Rastlantı mı? Doktorlara göre, kesinlikle”Hayır”.

 

Muayenelerde hastaların DNA’larında Alzheimer’i geliştirecek hiçbir şeyin olmadığı tespit edildi. Alzheimer’in tek bir kaynağı olabilirdi: Kadavralardan alınıp enjekte edilen hormonlar. Tıpkı “Deli dana” hastalığında olduğu gibi.

 

“Deli daha” hastalığının kaynağı bir virüs değil, “Prion” denilen bir protein. İnsan vücudunda doğal olarak bulunan bu proteinin özelliği: İçine katlanmış olması. Tehlike de zaten buradan kaynaklanıyor. İçine büzülmesi veya kapanması kötü olursa inanılmaz yıkıcı oluyor. Merkezi sinir sistemine mahvedecek bir hastalığı tetikliyor. İşte “Deli dana” denilen hastalık böyle patlak veriyor.

 

Peki bunun Alzheimer ile ne ilgisi veya ilişkisi var? Cevap: Çünkü, Alzheimer’in kalbinde de kendi içine kötü kapanmış bir protein bulunuyor. Adı: “Peptide Amyloide Beta”.

 

İşte bu protein, Alzheimer hastalarının beyinlerinde bol miktarda bulunuyor. Ve tek başına değil. Bir de ona yardımcı olan ve “Tau” diye bilinen bir protein var. İkisi birlikte Alzheimer hastalarının beyin fonksiyonlarını işlemez duruma getiriyorlar.

 

Araştırmacılar kesin konuşuyorlar: Bu iki proteinin el ele vermesi ancak dışardan gelecek bir destekle mümkün olabilir. Bu destek de sadece kadavraların “Hipofiz” bezlerinden alınan hormonların enjekte edilmesiyle sağlanabilir. Yani, Alzheimer’e bir virüs değil, tıpkı “Deli Dana”da olduğu gibi, bir protein neden oluyor.



Etiketler: