Tırnak Kırılmasının Nedeni Nedir? Ne İyi Gelir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de tırnaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar tırnak bakımı yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği tırnak kırılması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem ne iyi gelir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Güzelliğe önem veren kadınlar tırnaklarını uzatıyor ve bakımlı tırnak kullanıyorlar. Ancak her kadının tırnak yapısı bir olmuyor bazıların ki hassas bazıların ki ise güçlü tırnaklar oluyor. Hassas tırnaklar çok çabuk kırılır ve uzaması zor olur. Peki neden tırnaklar bu kadar sık kırılır. Bunun sebebi nedir? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık!

 

Tırnak kırılması hangi hastalığın belirtisidir?

 

Sık sık tırnak kırılması da bir sağlık sorununu işaret edebilmektedir. Enfeksiyon, hormon dengesizlikleri, metabolizma ve solunum yolu hastalıklarında belirti olarak tırnak kırılmaları gözlenir. Bu durumların önüne geçmek adına dengeli ve içerisinde meyve-sebze yer alan öğünlere yönelmeniz gereklidir.

 

Tırnak neden kırılır?

 

Sağlıklı tırnaklar; lekesiz, güçlü ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Üzerinde oluk veya çukur bulunmaz, çatlamaz, kolay kırılmaz, kırılgan değildir. Tırnak kırılmaları son derece yaygındır ve her zaman bir sağlık sorunun işareti olmayabilir. Tırnak kırılması, hem el hem de ayak tırnaklarını etkileyebilir. Genellikle, bir yere takılma veya bir nesne tarafından ezilme gibi fiziksel bir travma neden olur. Bununla birlikte, vitamin ve mineral eksiklikleri de tırnak kırılmasının potansiyel nedenleri arasında yer almaktadır. Tırnak kırılması sebeplerinin başında yeteri kadar B12 vitamininin alınmaması gelir ve B12 vücudumuzda depolanmaz. Sadece gıda yolu ile alınabilmektedir.

 

Tırnak kırılmasına ne iyi gelir?

 

B vitamini için Balık, Yumurta, Et, Kuruyemiş, tam tahıllı gıdalara ve kuru baklagillere yönelmelidir. Kalsiyum, çinko, demir için süt ürünlerinin yanı sıra kereviz, badem ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir. Doktor veya eczacınıza danışmadan vitamin veya ilaç takviyesinden uzak durulmalıdır. Ani kilo kaybına yol açan diyetlerden uzak durulmalıdır.

 


Etiketler: