Tiroidi Tedavi Eden Doğal Önlemler Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda tiroidi tedavi eden doğal önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda tiroidi tedavi eden doğal önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda tiroidi tedavi eden doğal önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Tiroid dengesizliği günümüzde gitgide daha sık görülen hormonal dengesizliklerin başında geliyor. İddiaya göre kadınlar erkeklerden 10 kat daha fazla tiroit sorunu yaşıyor. Tam nedeni bilinmese de dengesizliğin östrojen hormonunun fazlalığı ile alakalı olduğu düşünülüyor.  Tiroid ile kadın üreme hormonları arasındaki bağlantı oldukça belirgin. Örneğin hipotiroid kadınlarda kısırlık, adet öncesi sendromu, düşük riski, polikistik over sendromu gibi pek çok rahatsızlığı tetikliyor.

 

Tiroid bedenimizdeki en önemli ama en çok ihmal edilen bezlerden birisi. Kelebek biçimli bu salgı bezi gıdalardaki besinlerin alınması, uyku düzeni, kilo ve ruh halimiz üzerinde büyük etkiye sahip. Bu nedenle yorgunluk, ruhsal gelgitler, kiloda değişiklikler ve saç dökülmesi sorunları yaşıyorsanız tiroit sorununuz olabilir.

 

Tiroid dengesizliği yaşadığımızda bu hipotiroid veya hipertiroid sorunu olarak belirir. Eğer tiroit sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bir iç hastalıkları uzmanına görünmeniz gerekir. Uzman gerekli gördüğü takdirde sizi endokrinoloji bölümüne yönlendirir. Doktora görünmenin yanı sıra bazı günlük alışkanlıkları değiştirmek tiroid sorununu doğal biçimde tedavi etmede yardımcı olabilir.

 

İsterseniz tiroidi düzenleyecek önlemlere hep birlikte göz atalım.

 

1. Glütenli gıdalardan uzak durun

2. Florürden uzak durun

3.  İyotlu gıdalar yiyin

4. BPA’lı ürünlerden kaçının

5. Ağır metal detoksu uygulayın