Tofaş, Stellantis’ın Türkiye Temsilciliğini Üstlendi!

Tofaş ve Stellantis Anlaştı!

 

Tofaş, Stellantis'in PSA kanadındaki markaların Türkiye temsilciliğini üstlendi. Bugün imzalanan anlaşma ile Tofaş, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin Türkiye haklarının tamamını alarak 400 milyon Euro ödedi.

 

 

Dünya’da yer alan habere göre, Koç Holding ve Stellantis N.V. müşterilere ve iş ortaklarına sınıfının en iyisi ürün ve hizmetlerin verimli bir şekilde sunulması, Türkiye'deki operasyon potansiyelinin artırılması amacıyla mevcut Tofaş ortak girişimlerini daha da genişletme ve büyütmeyi hedeflediklerini açıkladı.

 

 

Stellantis Markaları  Tofaş Tarafından Dağıtılacak

 

Türkiye'de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları - Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot - Tofaş tarafından dağıtılacak.

 

Stellantis Grubu ile Tofaş arasında yapılan sözleşmeyle, Fiat, Alfa Romeo ve Jeep markalarının Türkiye'deki satış ve satış sonrası faaliyetlerini sürdüren Tofaş, Stellantis'in PSA kanadındaki markaların da Türkiye paylarını devraldı.

 

Stellantis CEO'su Carlos Tavares konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

"Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'da lider bir pazar payına ulaşmaya çalışırken, uzun vadeli stratejik planımız olan Dare Forward 2030'da kritik bir rol oynuyor. Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir."