TOKÄ° BaÅŸvuru Sonuçları Açıklandı Mı? Kura Çekimi Ne Zaman BaÅŸlıyor? BaÅŸvuru Süresi Doldu Mu?

TOKÄ° baÅŸvuru sonuçları açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman baÅŸlıyor? BaÅŸvuru süresi doldu mu? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar TOKÄ° Sosyal Konut projesi ile ilgili baÅŸvuru süreci ve sonuçları ile ilgili bilgileri araÅŸtırmaya devam ediyorlar. Peki TOKÄ° baÅŸvuru sonuçları açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman baÅŸlıyor? BaÅŸvuru süresi doldu mu? Cevaplar haberimizde..

 

TOKÄ° baÅŸvuru sonuçları açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman baÅŸlıyor? BaÅŸvuru süresi doldu mu? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar TOKÄ° Sosyal Konut projesi ile ilgili baÅŸvuru süreci ve sonuçları ile ilgili bilgileri araÅŸtırmaya devam ediyorlar. Peki TOKÄ° baÅŸvuru sonuçları açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman baÅŸlıyor? BaÅŸvuru süresi doldu mu? Cevaplar haberimizde.. 

 

Habertürk'te yer alan habere göre, TOKÄ° sosyal konut projesinde 31 Ekim tarihinde sona eren baÅŸvuruların ardından, konut projesine baÅŸvuru yapan vatandaÅŸlar kura çekim tarihini beklemeye beklemeye baÅŸladı. TOKÄ° kuraları GüneydoÄŸu Anadolu ve DoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde baÅŸlarken, Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir'de ne zaman baÅŸlayacağı kamuoyunun gündemini meÅŸgul etmeye devam ediyor. Ä°ÅŸte il il TOKÄ° kura çekim tarihleri ve sonuçları… TOKÄ° konut projesinde kuralar baÅŸladı. 31 Ekim tarihine kadar baÅŸvurularını gerçekleÅŸtiren vatandaÅŸlar, kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araÅŸtırmayı sürdürüyor. Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum TOKÄ° kura takvimini paylaşırken, kura tarihleri de açıklık kazanmış oldu. Peki TOKÄ° kura çekimi ne zaman baÅŸlıyor, kura sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Ä°ÅŸte TOKÄ° Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir il il kura çekim tarihleri! 

 

2022 TOKÄ° KURA ÇEKÄ°MÄ° BAÅžLADI!

 

Ä°stanbul’un BeyoÄŸlu Ä°lçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel DönüÅŸüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuÅŸan Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Murat Kurum, TOKÄ° kura çekimi tarihleri hakkında beklenen haberi verdi. 2022 TOKÄ° kura çekiliÅŸinin ilki 7 Kasım tarihinde Ardahan ve Şırnak'ta gerçekleÅŸtirildi.

 

KURA TARÄ°HLERÄ° HAFTALIK OLARAK AÇIKLANACAK!

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura heyecanı baÅŸladı. Ä°lk kuralar çekilirken DoÄŸu Anadolu ve GüneydoÄŸu Anadolu kura takvimi belli oldu.

 

Ä°KÄ°NCÄ° ETAP KURA TARÄ°HLERÄ° AÇIKLANDI

 

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı ve Toplu Konut Daire BaÅŸkanlığı (TOKÄ°) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "Ä°lk Evim, Ä°lk Ä°ÅŸ Yerim" projesinin ilk kuraları çekilerek tamamlandı. 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilde noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda 21 bin 893 konutun hak sahipleri belli oldu. Kura çekimin ikinci etabı da 11 ilde bugün Kilis ve MuÅŸ ilerinde baÅŸlıyor. 17-28 Kasım'da tarihleri arasında gerçekleÅŸecek konut kuralarının çekiliÅŸinde Kilis, MuÅŸ, Bingöl, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır'da toplam 29 bin 363 konut sahibini bulacak. Kuralar, noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleÅŸtirilecek.

 

DoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde;

 

7 Kasım Pazartesi: Ardahan 250 konut

8 Kasım Salı: Kars 1.070 konut

9 Kasım ÇarÅŸamba: IÄŸdır 550 konut

10 Kasım Perşembe: Ağrı 1.480 konut

11 Kasım Cuma-12 Kasım Cumartesi: Van 2 bin 800 konut

15 Kasım Salı: Hakkari 804 konut

16 Kasım ÇarÅŸamba: Bitlis 1.250 konut 

17 Kasım PerÅŸembe: MuÅŸ 1.150 konut 

18 Kasım Cuma: Bingöl 1000 konut

19 Kasım Cumartesi: Erzurum 1.555 konut

20 Kasım Pazar: Erzurum 755 konut için kura çekimi yapılacak.

21 Kasım Pazartesi: Erzincan 1147 konut

22 Kasım Salı: Tunceli 250 konut

23 Kasım ÇarÅŸamba: Elazığ 1831 konut – Gaziantep devam edecek

26 Kasım Cumartesi: Malatya 2 bin 791

 

 

GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde;

 

7 Kasım Pazartesi: Şırnak 1.450 konut

8 Kasım Salı: Siirt 903 konut

9 Kasım ÇarÅŸamba: Batman 1.850 konut

10 Kasım Perşembe-11 Kasım Cuma: Mardin 2 bin 550 konut

13-14-15-16 Kasım Pazar, Pazartesi, Salı, ÇarÅŸamba: Åžanlıurfa 7 bin 100 konut 

17 Kasım PerÅŸembe: Kilis 550 konut 

18 Kasım Cuma: Gaziantep 1.124 konut

19 Kasım Cumartesi: Gaziantep 700 konut

20-23 Kasım: Gaziantep 82000 konut için kura çekimi yapılacak. DiÄŸer illerdeki kura tarihlerinin de haftalık olarak açıklanması planlanıyor.

24 Kasım Perşembe: Adıyaman 2 bin 650

28 Kasım Pazartesi: Diyarbakır 5 bin 550 konut

 

TOKÄ° Ä°STANBUL, Ä°ZMÄ°R, ANKARA KURA TARÄ°HLERÄ° AÇIKLANDI MI?

 

Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir TOKÄ° kura çekimi ve baÅŸvuru sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

TOKÄ° SOSYAL KONUT KURA ÇEKÄ°MÄ° NASIL YAPILACAK?

 

Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum kura çekimi hakkında konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere de yer verdi: "Kuralarımız noter huzurunda, ÅŸeffaf bir ÅŸekilde ve canlı yayın olarak TOKÄ°’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.”

 

TOKÄ° KURA SONUÇLARI NASIL ÖÄžRENÄ°LÄ°R?

 

TOKÄ° kura çekiliÅŸi canlı yayın ardından belli olan isim listesi TOKÄ° resmi sayfası üzerinden sorgulanabiliyor. Åžimdiye kadar Şırnak ve Ardahan sonuçları belli oldu. Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir TOKÄ° kura sonuçları ise bekleniyor.

 

TOKÄ° BAÅžVURU ÜCRETÄ° Ä°ADE EDÄ°LECEK MÄ°?

 

TOKÄ° sosyal konut baÅŸvuru ücreti olarak 500 TL olarak belirlendi. TOKÄ° baÅŸvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. DiÄŸer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleÅŸtirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eÄŸer kiÅŸiye kura isabet etmemiÅŸse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

 

TOKÄ° BAÅžVURULARI BÄ°TTÄ° MÄ°?

 

DüÅŸük ve orta gelirli vatandaÅŸlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKÄ° sosyal konut projesi baÅŸvuru tarihleri açıklandı. TOKÄ° sosyal konut baÅŸvuruları 14 Eylül 2022 ÇarÅŸamba günü baÅŸlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erdi. TOKÄ° arsa ve iÅŸ yeri baÅŸvuruları 15 Kasım 2022 tarihi itibarı ile son buldu.