Torunu İçin Fidye Ödemeyi Reddeden Dünyanın En Zengin Adamı!

Youtube'da yayınladığı ilginç içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Olumlu Bak, kanalında yayınladığı yeni içeriğinde bu kez kendi torunu için fidye ödemeyi reddeden dünyanın en zengin adamı J. Paul Getty'nin hikayesini anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı ilginç içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Olumlu Bak, kanalında yayınladığı yeni içeriğinde bu kez kendi torunu için fidye ödemeyi reddeden dünyanın en zengin adamı J. Paul Getty'nin hikayesini anlattı. Benjamin Franklin kenara ayırdığın her kuruş kazanılmış bir kuruştur demişti ve bu da iyi bir yaşam felsefesi! Ama bu kuralın istisnaları olduğunu söylediğimizde sanırız bize katılacaksınız. Özellikle de vahim durumlarda! Eminiz Jeff Bezos, Mark Zuckerberg ve Bill Gates gibi büyük milyonerlerin isimlerini biliyorsunuzdur. Peki ya J. Paul Getty ?

 

Getty 1960’lar da dünyanın en zengin adamıydı. O zaman sahip olduğu 1,2 milyar $, neredeyse bugünkü 10 milyar $’a eşitti! 50 küsur yıl öncesi için hiç de fena değil! Ne var ki petrol kralı sadece servetinden dolayı meşhur değildi. Aynı zamanda aşırı pintiliği de bunda önemli bir rol oynuyordu. Onu efsanevi bir cimri olarak damgalayan olay karanlık bir vakaydı. Bu olay, 16 yaşındaki torunu, III. John Paul Getty’nin 1973’te kaçırılmasıydı.

 

Detayları aşağıda bulabiliriz.