Tuğba Özay Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Tuğba Özay kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü manken Tuğba Özay ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Tuğba Özay kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Tuğba Özay kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü manken Tuğba Özay ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü manken Tuğba Özay ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Tuğba Özay kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

tugba ozay kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Tuğba Özay kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı?

 

Tuğba Özay kimdir? Tuğba Özay, 1995 yılında Miss Model of Turkey seçildi ardından da Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçildi. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de alan Özay, 1996 yılında Paris'te kısa süreliğine modellik kariyerine başlasa da Türkiye'ye döndü, aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçildi. 14 yıllık meslek hayatında 200 üzeri odül kazandı. Yelkencilik ve yüzme sporları dallarına birincilikleri olan Tuğba Özay Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl profesyonel olarak forma giydi. Özay bir çok Tv dizisi ve filmde rol almış, Ferhan Şensoy ve Abdullah Şahin tiyatrolarında oyunlarında başrol ve yanyol olmak üzeri bir çok rol oynamıştır.

 

10 Şubat 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tuğba Özay, baba tarafından aslen Trabzonludur, anne tarafından Antalyalıdır. Fenerbahçe Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro bölümünde tamamladı. Çocuk yaşlarda İstanbul Yelken Kulübü'nde dalış ve yelken eğitimi aldı. Galatasaray'da 10 yıl yüzücülük yaptı, Fenerbahçe'de 5 yıl voleybol oynadı. 1985 yılında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. 1994 yılında ilk kez Vakko defilesinde podyuma çıkarak mankenliğe başladı. 1995 yılında Türkiye Güzellik Yarışması'nda birinci, Dünya Güzellik Yarışması'nda ikinci seçildi. 1996 yılında Fransa'nın başkenti Paris'e giderek bkısa süre mankenlik yaptı. Aynı yıl Avrupa çapında 'Yılın Modeli' seçildi. 2001 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 'Yılın En İyi Modeli' seçildi. İlk kamera önü deneyimi 1996 yılında bir yüzme antrenörünü canlandırdığı 'Sonradan Görmeler' dizisi oldu.



Etiketler: