Tunç Şatıroğlu'ndan Kritik Dolar Tahmini! Paranızı Parçalayın...!

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Tunç Şatıroğlu, yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Tunç Şatıroğlu, yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Tunç Şatıroğlu, yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 

 

Karar gazetesinin haberine göre; Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, yeni yayınladığı videosunda yükseliş trendine geçen gram altın ve döviz için yeni tahminler verdi. Piyasalarda yeni oluşumların başladığını ifade eden Şatıroğlu, önce yükselecek sonra çökecek açıklamasında bulundu. Peki piyasalar çökecek mi? Altın/Dolar düşecek mi? İşte Tunç Şatıroğlu'ndan yeni değerlendirmeler.

 

"Burada en kritik ürün ons altın. Amerika'da özellikle vadeli işlemlerde ons altını açığa satıyorlar. Ve ellerinde olmayan altını yüklü satabiliyorlar. Düşünde başka birilerinden alıp pozisyonlarını kapatabiliyorlar. Fiyatlar FED faizlerine fiyatlandı. Ben piyasalarda bir yükseliş bekliyorum. Bununla birlikte Amerika'nın borsasında ralli bekliyorum. Borsa İstanbul'da da bekliyorum. Emtiadaki genel düşüş içerisinde değerli metallerin pozitif ayrışmasını bekliyorum. Öncelikle Amerika borsanın bir zirve yapıp bundan sonra geri çekilmesiyle yata gitmesini bekliyorum. Hisse senedi piyasasında bir çöküş olacak. Altın ve gümüşte de de hatırı sayılır bir düşüş görülebilir. Önce yükseliş sonra çöküş diyorum. Rallinin ilk haftalarındayız Emtiada düşüş başladı. Aşırıya kaçtı. Şimdi kanalın içerisine girmeye çalışıyor. Emtia düşüş trendi içerisinde ve burada tepki yükselişi yaptı ve bitti. Altın ve gümüş pozitif ayrılacak. Amerikan on yıllıklar daha da düşmüş. Şimdi emtia endeksinde düşül var. Altında yükseliş hız kesebilir. Altında 1680'ler geride kaldı. Ağustos sonunda bir yükseliş olabilir. Rallinin ilk haftalarındayız daha. Eylül ayında FED'in açıklamaları enflasyon düşerse piyasa coşacak. Bizim piyasa güzel. Hisselerin değeri yıllar boyu düştü. En diplerdeydik. Dolar bazında büyük zararlar var. O yüzden şu an çok ucuz. Çok kötü bir ekonomi yönetimi var. Dışarıdan para gelmiyor. Yükselişten sonra çöküş bekliyorum. Önce para kazanacaksınız diyorum. Amerika'da Dolar alım gücü düşüyor. TL'de kalanlar bitmiş. Altın ons bazında bir şey kazandırmamış. Şimdi piyasalarda bir dönüş başlayacak. Bu tip doları borsaları bozabilecek dövize ulaşmayı engelleyecek ile yapmaları beni tedirgin ediyor. Yapacaklardı. Kur Korumalı Mevduat'a faiz yok. Ama getirdiği yük sürekli yazılıp çiziliyor. Bir getirisi yok. İşler değişmeden doları götürüp mevudata koyun. Gram altın almak istiyorsanız alın köşeye koyun. Onun da bir riski var. Hatta paranızı parçalayın altın dolar borsa alın."

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanın kendi görüşünü yansıtmaktadır. 



Etiketler: