Turhan Çömez'in 'Seccade' Yorumu Dikkat Çekti!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii çevresindeki bir esnaftan seccade satın aldı. Çömez, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan seccade fotoğrafını vatandaşa sordu. 

 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii çevresindeki bir esnaftan seccade satın aldı. Çömez, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan seccade fotoğrafını vatandaşa sordu. Çömez'in elindeki seccadeyi gören vatandaş ‘Geçti o. Biz inanmıyoruz' diyerek tepki gösterdi.

 

 

Vatandaşın açıklamaları şu şekilde: 

 

‘‘Televizyonda gördük utandık. Kılıçdaroğlu bunu ayaklar altına alacak insan değil. Özür de diledi. Ona bir tezgah kuruldu. Seccade ile milleti kandırmasınlar. Ekmek yok. Aş yok. Bize zam vermesin. İstemiyoruz. Biz artık yemiyoruz. Markete gidiyorum 50 TL olan yarın 150 TL oldu. Bu korkudan yapıyor korkudan. Geçti o. Biz inanmıyoruz. Bıktık bırak git ya.''

 

Vatandaş ile sohbetinin ardından Çömez, Kılıçdaroğlu'na yapılan seccade provokasyonunun vatandaşın gündemi olmadığına dikkat çekerek enflasyona vurgu yaptı.

 

Çömez'in açıklamaları şu şekilde:

 

‘‘TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Dün pazardaydık. Esnaf  geçen yıl 5 lira olan soğan 30 liraya dayandı. Vatandaşın enflasyonu hükümetin verdiği rakamlardan farklı. Erdoğan, eline bir seccade aldı. 14 Mayıs'ta o seccadede şükür namazı kılacağını söyledi. Biz de merak ettik seccadede enflasyon ne kadar diye. Hacı Bayram Veli Camii etrafındaki esnafımız ile görüştük. Bu seccadenin geçen yıl 100 lira olduğunu söyledi esnaf. Biz bugün 250 liraya aldık. Artış yüzde yüzden fazla.'' Şeklinde konuştu.