Turistler İçin Dünyanın En Güvenli Ve En Güvensiz Ülkeleri Hangileri? Sonuçlar Açıklandı!

İsveç şirketi “Safeture” turistler için dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkelerinin listesini, daha doğrusu haritasını yayınladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Safeture” tüm dünyada gerçek zamanda güvenlik konusunda turistleri uyarmayı misyon edindi. 2009’da kurulan şirket 2024 yılı için dünyanın en güvenli ve en güvensiz ülkelerinin haritasını yayınladı. Şirkete göre Avrupa’da bir çok ülke güvenlik açısından ihmal edilebilecek veya önemsenmeyebilecek riskler taşıyor. Bir başka deyişle, güvenli ülkeler kategorisine giriyor. Bu ülkeler şunlar: Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Belçika, Çekya, Slovenya, Portekiz, İzlanda, Norveç, Finlandiya.

 

Avrupa dışındaki güvenli ülkeler de şöyle: Kanada, Fransa’nın Saint-Pierre ve Miquelon takım adaları, Gröland, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya. Zayıf riskli denilen ve güvenli ülkelerin bir alt kademesinde yer alan ülkeler arasında ABD, Fransa, İspanya, İngiltere ve Hollanda sayılıyor.

 

Peki, turistler için en tehlikeli ülkeler hangileri? Listenin başında Haiti gösteriliyor. Venezuela da listenin yukarılarında, ikinci sırada yer alıyor. Çünkü sosyal ve siyasal gerilimlerin yanı sıra, akaryakıt sıkıntısı, elektrik, su yiyecek sorunu bu ülkeyi epey tehlikeli yapıyor. Bitmedi; adam kaçırma, silahlı saldırı ve cinsel saldırı gibi olaylar da hayli yaygın. Rüşvetin yaygın olduğu güvenlik güçleri de yozlaşmış durumda.

 

Üçüncü sırada Afganistan var. Onu Irak, Suriye, Libya, Yemen, Somali ile Lübnan ve Ürdün’ün sınır bölgeleri izliyor.

 

(Not: “Safeture”, Türkiye’yi de dünyanın en güvenli güzergahları arasında gösteriyor.)



Etiketler: