Türkiye'de Bir Altın Rezervi Daha Bulundu! İşte O Sevindiren Gelişme!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Kozan Altın AŞ'den yapılan açıklamada bir altın rezervi daha bulunduğu belirtilirken değerinin 1.2 milyar dolar olduğu söylendi. 

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Kozan Altın AŞ'den yapılan açıklamada bir altın rezervi daha bulunduğu belirtilirken değerinin 1.2 milyar dolar olduğu söylendi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Kozan Altın AŞ'den yapılan açıklamada bir altın rezervi daha bulunduğu belirtilirken değerinin 1.2 milyar dolar olduğu söylendi. 

 

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Koza Altın AŞ'den heyecanlandıran bir haber geldi. Koza Altın AŞ, altın arama çalışmaları sonucunda 1,2 milyar dolar değerinde yeni altın rezervlerine ulaştı. Koza Altın AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul’da işlem gören Koza Altın AŞ, altın arama çalışmaları sonucunda ulaştığı yeni altın rezervlerine ilişkin yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) paylaştı.

 

Koza Altın tarafından 31 Mart 2023'te KAP açıklamasındaki 2022 yılı Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) raporunda, yıl içerisinde 206 bin ons altın üretilmesine rağmen mevcut rezervin 154 bin ons artış gösterdiği kamuoyuna duyuruldu.

 

Değerinin 1,2 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor

 

Ayrıca, Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar neticesinde, 31 Mart 2023 UMREK raporunda 614 bin ons altın potansiyeli yeni keşif kaynak olarak ifade edildi. Devam eden çalışmalarla bu kaynağın artarak piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

 

Kayseri’de bulunan Himmetdede tesislerinde işlenecek

 

Yapılan keşfin 2024 yılında üretime geçilerek bilançoya katkı vermeye başlaması bekleniyor. Söz konusu altın rezervi toprak altından çıkarıldıktan sonra Kayseri’de bulunan Himmetdede tesislerinde işlenecek. Bu gelişmelerin yanında, Koza Altın İşletmeleri mevcut rezervlerine yenilerine eklemek için elinde bulunan 200’e yakın ruhsatlı ve satın aldığı maden sahalarında sondaj ve araştırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.



Etiketler: