Türkiye'nin Savaş Uçağı Kaan Dünya Basınında!

Milli muharip uçak KAAN dün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu dünya basınında da manşetlerde yer aldı.

 

NTV'de yer alan habere göre; İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından çok sayıda uluslararası basın yayın kuruluşu ve televizyon kanalı, milli muharip uçak KAAN'ı manşetlerine taşıdı. Uçuşun, Türkiye'nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası olduğuna vurgu yapıldı.

 

"KAAN'IN İLK UÇUŞUNDAN NELER ÖĞRENDİK?”

 

Yunan Dimokratiki Gazetesi, "KAAN'ın ilk uçuşundan neler öğrendik" başlıklı bir haber yayımladı. Haberinde "Türkiye ilk yerli, 5'inci nesil uçağının yaratılmasına yönelik önemli bir adımı daha KAAN'ın ilk uçuşuyla attı" denildi.

 

"ABD'YE KARŞI KAZANILMIŞ BİR ZAFER”

 

Alman Die Welt gazetesi, haberi, "Bu dönüm noktası, Türkiye'nin bir savaş uçağı ülkesi olarak yükselişine işaret ediyor" başlığı ile duyurdu. KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamlamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için ABD'ye karşı kazanılmış bir zafer anlamına geldiği yorumu yapıldı. Frankfurter Allgemeine Gazetesi "Türkiye KAAN'ı sundu" başlıklı haberinde Türk yapımı ilk savaş uçağının ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı ifade edildi. Havacılık sitesi Flugrevue'deki haberde de KAAN'ın Türkiye'nin umut ışığı ve gökyüzündeki yeni savaş uçağı olduğu belirtildi. Türkiye'nin F-35 alamadığına vurgu yapan Business Insider "Ama üzerinde çalıştığı 5'inci nesil savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi" diye yazdı.