Türkiye’ye Yardım Gönderen Ülkeler Hangileri?

Türkiye'ye Dünyadan Destek!

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsılan Türkiye, depremden etkilenen 10 ilimizin yaralarını sarma çalışmalarına devam ederken dünyadan da destekler geliyor. 

 

 

Azerbaycan

 

 

Deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarmın ilan edilmesinin ardından arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke Azerbaycan oldu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 420 personel 4 arama kurtarma köpeği eşliğinde Türkiye’ye geldi.

 

 

Japonya

 

 

Deprem konusunda mühendisliğiyle bir marka olan Japonya’dan 75 kişilik profesyonel ekip 7 Şubat Salı sabahı Türkiye'ye geldi.

 

 

Rusya

 

 

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yardımcısı Daniil Martynov, Rus kurtarma ekiplerinin yanı sıra sahra hastanesi ve 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardımın sağlanacağını açıkladı.

 

 

Çin

 

 

Çin 82 kişilik profesyonel ekip dışında 5,9 milyon dolarlık acil yardım desteği sağlayacağını söyledi.

 

 

AB'den 21 Ülke Destek Verdi!

 

 

Avrupa Birliği Komisyonu’nun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Lenarčič, Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye’ye 21 Avrupa ülkesinden 28 arama kurtarma ve sağlık ekibi gönderildiğini duyurdu. Ekiplerden 11'i Türkiye'ye ulaştığını aktardı. 

 

Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Estonya, İspanya, Malta, Slovakya, Portekiz, Karadağ, Arnavutluk, Kıbrıs ve Slovenya depremlerin ardından Türkiye'ye yardım gönderdi.

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri, yardım malzemesi ve arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Suriye ve Türkiye'ye 100 milyon dolar yardım göndereceğini açıkladı. 

 

 

Hindistan

 

 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı 100 personelinin yanı sıra, NDRF Arama ve Kurtarma Ekipleri'nin özel eğitimli köpek timleri, tıbbi malzemeleri ve sağlık ekiplerinin hazır olduğunu açıkladı.

 

 

Bulgaristan

 

 

Bulgaristan İtfaiye ve Sivil Savunma birimlerine bağlı 58 kişilik uzman kurtarma ekibinin yanı sıra 1000 battaniye, 1000 uyku tulumu, 300 mutfak takımı, 300 aile tipi çadır, 300 kalorifer desteği sağladı.

 

 

İsrail

 

 

İsrail'den yola çıkan 'Zeytin Dalları' adlı insani yardım ekibi İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Ulusal Kurtarma Bölümü Başkanı Golan Vach tarafından koordine ediliyor.

 

 

Sırbistan

 

 

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dan 27 kişilik arama kurtarma timi deprem bölgesine hareket etti.

 

 

Çekya

 

 

Çekya’dan 68 kişilik ekip Türkiye’ye geldi.

 

 

Mısır

 

Mısır Türkiye ve Suriye için 5 yardım uçağı gönderdi.

 

 

Katar

 

 

Katar, Türkiye'ye 10 bin konteyner ev gönderecek.

 

 

Özbekistan

 

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 100 kişilik arama kurtarma personeli gönderildiğini bildirdi.

 

 

Yeni Zelanda

 

 

Yeni Zelanda Türk Kızılay’ına 632 bin dolar yardımda bulundu.

 

 

Meksika

 

 

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez, Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibiyle birlikte Meksika arama kurtarma köpeği ekibinden 16 köpek de Türkiye'ye gönderildiğini açıkladı

 

 

Belçika

 

 

Belçika hükümeti Türkiye’de sahra hastaneleri kurulacağını ve sağlık ekiplerinin yönlendirildiğini açıkladı.

 

 

Fransa

 

 

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 139 arama kurtarma görevlisinin Türkiye'ye gittiğini duyurdu.

 

 

İngiltere 

 

 

76 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra cerrahlar, sağlık görevlileri, acil durum sağlık personeli ve lojistik personelin yer aldığı bir sağlık ekibi yolda.

 

 

Amerika Birleşik Devletleri

 

 

USAR, 79 üye ve 6 köpekten oluşan birliğin Türkiye'ye uçmak üzere olduğunu bildirdi.