Üç Kuruş Saliha Büyükanne Suna Selen Kimdir? Nerelidir? Evli Mi?

Üç Kuruş Saliha Büyükanne Suna Selen kimdir? Show TV'nin fenomen dizisi Çukur'un bitiminin ardından pazartesi günleri ekranlara gelmeye başlayan yapımcılığını Ay Yapım adına Kerem Çatay'ın yaptığı Romen mahallesinde geçen bir mafya, seri katil polis hikayesi olan Üç Kuruş dizisinde canlandırdığı Saliha Büyükanne karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Suna Selen, performansıyla göz doldururken, sosyal medyada ve internette ünlü oyuncunun özel hayatı ve kim olduğu hakkındaki soruları merakla araştırmaya devam ediyorlar. Peki Suna Selen kimdir? Nerelidir? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Üç Kuruş Saliha Büyükanne Suna Selen kimdir? Show TV'nin fenomen dizisi Çukur'un bitiminin ardından pazartesi günleri ekranlara gelmeye başlayan yapımcılığını Ay Yapım adına Kerem Çatay'ın yaptığı Romen mahallesinde geçen bir mafya, seri katil polis hikayesi olan Üç Kuruş dizisinde canlandırdığı Saliha Büyükanne karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Suna Selen, performansıyla göz doldururken, sosyal medyada ve internette ünlü oyuncunun özel hayatı ve kim olduğu hakkındaki soruları merakla araştırmaya devam ediyorlar. Peki Suna Selen kimdir? Nerelidir? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

uc kurus saliha buyukanne suna selen kimdir nerelidir evli mi

 

Üç Kuruş Saliha Büyükanne Suna Selen kimdir? 

 

Suna Selen kimdir? Suna Selen, merhum oyuncu Münir Özkul'un eski eşidir. Lise öğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde okudu. Öğrencilik yıllarında Beşiktaş Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitimi aldı. Suna selen 1939 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası avukat Hüsamettin Selen annesi ise Nimet Selen’dir. Dedesi ise Osmanlı hukuk adamı Ahmet Cevdet Paşadır. İlkokulu İstanbul’da tamamladıktan sonra Lise öğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise hayatı oyunculuk hayalleri ile geçen oyuncunun ilk oyunculuk deneyimi ise beşiktaş belediye tiyatrosu ile hayaline adım attı. Daha sonra yine Beşiktaş devlet konservatuvar tiyatro bölümüne yazıldı. Tiyatro hayatı böylelikle başlayan oyuncunun Dormen tiyatrosunda işe başlaması ise hayalini bir adım ileri taşıdı. Bu arada babasının isteği üzerine hukuk eğitimi alan ancak oyuncu olmak için yarıda bırakıp İstanbul güzel sanatlar akademisine kaydolan selen, burada resim dersi almaya başladı. 1957’de ilk evliliğini Cem Kabaağaç ile yaptı. Evlilikten sonra bir dönem tiyatro hayatını yarı da bıraksa da ‘Şafakta Gelen Kadın’ adlı piyesi ile profesyonel tiyatro hayatına başlamıştır. Bilindiği üzere Ahmet Cevdet Paşanın torunu olan Suna Selen, kendi zamanında ‘Paşa Torunu’ olarak çağırıyordu. Tiyatro hayatına daha yeni atılmış olmasına karşın Cem Kabaağaç ile ilk evliliğinden dolayı tiyatro hayatına biraz ara vermiştir. Daha sonra ikinci evliliğini Münir Özkul ile yapıp Güner Özkul adında ilk çocuğunu dünyaya getirmiştir. Bu evliliğini de sonlandırdıktan sonra 1974 yılında Güner Sümer ile evlenmiş bu evliliğinden ise Sinan Sümer adında oğlunu dünyaya getirmiştir. Oyuncu ilk profesyonel deneyimini Alexandro Casonanın ‘Şafakta Gelen Kadın’ adlı oyunu ile yaşamıştır. Hemen ardından Alber Hussonun ‘Gökteki Kaldırımlar’ adlı komedi oyunu ile rol alarak adını duyurmayı başardı. İlk filmi ise ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ‘ filminde cadı rolü ile oynadı.1971 yılında oynadığı ‘Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri’ adlı filmi ile Altın portakal film festivalinde en iyi yardımcı oyuncu ödülünü aldı.