Uçaklarda Otopilot Nasıl Çalışır?

Youtube'da yayınladığı çeşitli içeriklerle adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Olumlu Bak, yayınladığı videosunda bu kez uçaklarda otopilotun çalışma prensibi konusunda takipçilerine bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı çeşitli içeriklerle adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Olumlu Bak, yayınladığı videosunda bu kez uçaklarda otopilotun çalışma prensibi konusunda takipçilerine bilgiler verdi. Yayınladığı videosunda uçaklarda otopilot nasıl çalışırı detayları ile anlatan ünlü Youtuber bu içeriği ile sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Günümüzde artık yollarda kendi kendine giden arabalar olduğuna göre bu, geleceğin artık geldiği anlamına geliyor, değil mi? 

 

Uçaklar ilk icat edildiğinde, pilotun güvenli bir şekilde uçması için dikkatinin hiç dağılmaması gerekiyordu. Ancak uçakların menzili zamanla artıp artık daha uzun saatler uçabildiklerinden, pilotların buna uyum sağlaması giderek zorlaştı. 1912 yılı civarında, ilk otopilot, elektronik konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Sperry Şirketi tarafından yaratıldı.

 

Ünlü Youtuber bu videosunda otopilotun ile ilgili bilgiler verirken, aşağıdaki sorulara yanıt aradı;

 

Neden biri otopilotu icat etmek zorunda kaldı?

İlk denemeler

Tüm yolcu uçaklarında otomatik pilot bulunmaz

Otopilot nedir

Farklı otopilot türleri

Kontrol sistemleri nasıl çalışır?

Otopilot uçağın kanatlarını nasıl dengede tutar?

Otopilotlar başarısız olursa ne olur?

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.