Ukrayna'da Ölen Amerikalı Paralı Askerler Sessiz Sedasız Toprağa Veriliyor!

Ukrayna saflarında başta Amerikalılar olmak üzere bir çok ülkeden paralı askerlerin savaştığı sır değil.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu Amerikalı askerlerden biri, 50 yaşındaki emekli  deniz piyadesi Grady Kurpasi, Ukrayna’da hayatını kaybetti ve Virginia eyaletindeki ünlü Arlington Mezarlığı’nda sessiz sedasız toprağa verildi. Arlington’a emekli askerler, siyasetçiler, astronotlar gömülüyor.  963 Kasım’ında Dallas’ta suikaste kurban giden Başkan John Fitzgerald Kennedy de orada yatıyor.

 

İan Tortorici adlı bir başka Amerikalı paralı asker ise Rus ordusunun Kramatorsk ‘ta yaptığı saldırıda öldü. Ukrayna yabancı askerler birliğinde görev yapıyordu. Cenazesi ABD’ye getirildi ve askeri törenle defnedildi. ABD ordusunda Irak’ta görev yapmış olan Dane Partridge adlı asker ise Ukrayna ordusunun bir operasyonunda yaralandı, birkaç ay sonra da öldü. Geriye bir eş ve 5 çocuk bıraktı.İdaho’da toprağa verildi.

 

Ukrayna’da savaşta paralı asker olarak hizmet veren Amerikalılar’dan Bryan Young, Kaliforniya’da gömüldü, Paul Kimise Teksas’ta. Rusya Savunma Bakanlığı’na göre, Ukrayna cephesinde bugüne kadar 6 bin dolaylarında yabancı paralı asker öldürüldü. Bunların 500 kadarını Amerikalılar oluşturuyor