Ukrayna Geleneklerine Devam Ediyor! Halk Buzlu Bir Nehire Dalıyor!

Ukrayna halkı, perşembe günü Hristiyanların bayramı olan Epifani'yi kutlamak için küçük gruplar halinde Dnipro Nehri'nin buzlu sularına girmek için bir araya geliyor. Ukrayna Ortodoks Kilisesi, bu hafta bir Facebook gönderisinde 'kışın suya girmenin bir nedeni yoktur' dedi.

 

NPR'den Claire Harbage ve Elissa Nadworny'nin haberine göre; Ukrayna Ortodoks Kilisesi, bu hafta bir Facebook gönderisinde "kış suyuna daldırılmasının dini bir nedeni yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır" ifadesi de dahil olmak üzere, itirazlarını dile getirdi . Vatandaş, perşembe günü Hristiyanların bayramı olan Epifani'yi kutlamak için küçük gruplar halinde Dnipro Nehri'nin buzlu sularına girmek için bir araya geliyor.

 

"Sadece olan bitenden biraz uzaklaşmamız gerekiyor"

 

Burada birkaç arkadaşıyla birlikte atılım yapmak için buluşan Pastushenko, "Tabii ki, bu yıl tatil gibi hissetmiyor şenlik havasında değilsiniz" diyor. "Bu sadece bir araya gelmek ve daha fazla birlik olmak için bir sebep." Dnipro'daki son olaylar göz önüne alındığında, bir an için bile olsa bir hafiflik duygusu hissetmenin şimdi özellikle önemli olduğunu söylüyor . "Sadece olan bitenden biraz uzaklaşmamız gerekiyor. Eğlenmek için değil, başka bir şey düşünmek, dikkatini başka bir şeye çevirmek."

 

Kharkiv de dahil olmak üzere birçok şehirde toplu toplantılar yasaklandı, ancak ülke genelinde daha birçok küçük toplantı yapılmaya devam ediyor.

 

Nehrin tamamen donduğu yıllarda insanlar haç şeklinde oyulmuş bir deliğe atlarlar. Ancak ılık bir kış, Dnipro nehrinin büyük ölçüde erimiş olmasına neden oldu. Buz parçaları suda yüzer ve bazen nehrin kenarındaki küçük koylarda toplanır. Buradaki insanların çoğu bunu yıllardır yapıyor ve günahlarından arınmakla çok daha az ilgileniyorlar ve daha çok yeni bir yıla başlarken yeni bir başlangıç, temiz bir zihin ve hızlı bir başlangıç ​​fikriyle ilgileniyorlar.

 



Etiketler: