Ümit Boyner'den Yangın Açıklaması! Bir Daha Olmaması İçin Kenetlenmeliyiz!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü iş insanı Ümit Nazlı Boyner, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir daha ülkemizde böyle bir yangın olmaması için yapmamız gerekenleri anlattı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla zaman zaman adından söz ettiren ünlü iş insanı Ümit Nazlı Boyner, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir daha ülkemizde böyle bir yangın olmaması için yapmamız gerekenleri anlattı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü iş insanı Ümit Nazlı Boyner, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda bir daha ülkemizde böyle bir yangın olmaması için yapmamız gerekenleri anlattı. 

 

Twitter sayfasından yaptığı açıklamada "Ormanların nasıl bu kadar eşanlı yandığı, neden önlenmediği, neden yeteri kadar donanımla (uçak, helikopter vs) müdahale edilemediği, hepsi soruşturulması gereken konular. Ancak son durumda bizlerin yapabilecekleri de var. Yakılan ormanların rant için heba edilmesini önlemek, rehabilite edilerek tekrar ağaçlandırılmalarını sağlamak için özellikle yerel halk, konuda çalışan sayısız sivil toplum insiyatifleri, TEMA gibi vakıflar  ile koordine olarak bilinç ve kamuoyu oluşturarak, süreci takip etmeli. Memleketimizin doğası ve insanı için rant avcıları ve teröre karşı kenetlenebilmeliyiz. Yerel yönetimler de bu işbirliğine el vermeli. Memleketini, doğayı seven, sayanlar için kapkara bir gün yaşadık. Uyanalım, yaralarımızı saralım ve bir daha olmaması için beraber çalışalım." ifadelerini kullanan ünlü iş insanı sosyal medyada yoğun destek gördü. 

 

İşte o açıklama,