Üniversite Sınavı Kalkacak Mı? YÖK Başkanı Açıkladı!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarıyla ilgili çıkışı sonrası "Üniversite sınavları kalkacak mı?" sorusu sorulmaya başlanırken, YÖK Başkanı Erol Özvar konuyla ilgili açıklama yaptı. 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarıyla ilgili çıkışı sonrası "Üniversite sınavları kalkacak mı?" sorusu sorulmaya başlanırken, YÖK Başkanı Erol Özvar konuyla ilgili açıklama yaptı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarıyla ilgili çıkışı sonrası "Üniversite sınavları kalkacak mı?" sorusu sorulmaya başlanırken, YÖK Başkanı Erol Özvar konuyla ilgili açıklama yaptı. 

 

Hürriyet’te yer alan habere göre; Üniversite sınavı kaldırılacak mı sorusu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir” sözlerinin akabinde gündemde yer aldı. YKS üniversite sınavı hakkında detayları merak eden vatandaşlar için YÖK'ten açıklama geldi. Peki, Üniversite sınavı kaldırılacak mı? YÖK Başkanı'ndan önemli açıklama..

 

ÜNİVERSİTE SINAVI KALKACAK MI?

 

“Bu sistem bir bütün olarak inşa edildi. Bu ortaöğretim ve yükseköğretim sistemleri bir bütün olarak ele alınmalı. Bizde sınav yapılma sebebi üniversiteye erişmek isteyen aday sayısının fazla olması. Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı olarak biz bu konuda bir çalışma yapabiliriz. Şu an böyle bir hazırlığımız yok, gündemimizde böyle bir konu yok. Bizce hizmet ihracatı açısından Türkiye bu tecrübesini pazarlayabilir.

 

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN FİYAT ARTIŞLARI

 

Bir öğrencimizin şikâyeti üzerine bir yazı yazdık, yazıyoruz. YÖK’ün tavsiye niteliğinde bir karar alma yetkisi var. Önceki yıllardaki artışları baz alarak fiyat artışı yapılmasını tavsiye ediyoruz. ‘TEFE ve TÜFE’ye dikkat edin’ diyoruz. Öğrencilerimizi, aileleri üzmeden bir artış yapılmasını bekliyoruz.

 

YAPAY ZEKÂ ÜNİVERSİTESİ

 

Üniversitelerden yapay zekânın suistimal edildiği konusunda bir şikâyet gelmedi bize. Yapay zekâ üzerine çalışan bir ekibimiz var. Bu işin etiğini, hukukunu, tekniğini bizim kurmamız gerekiyor. Bunu üretmemiz gerekiyor. Yapay zekânın üretime nasıl etki edeceği üzerinde de çalışıyoruz. Kendi aramızda, ‘Bir yapay zekâ üniversitesi kurulabilir mi?’ konusunu da tartışıyoruz.



Etiketler: