Ünlü Fransız Suncucu Frederic Lopez İşitme Duyusunu Hızla Kaybetmeye Başladı!

“France 2” televizyonunun kıdemli sunucusu Frederic Lopez kulak kireçlenmesi sorununa yakalandı. Hastalığını ilk kez açıklayan unucu, “Sağ kulağım artık hiç işitmiyor” itirafında bulundu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“France 2” kanalında bir dizi çok izlenen programlara imza atan Frederic Lopez, kişisel bir sağlık sorununu bugüne kadar gizli tuttu. Ama sonunda “Nice-Matin” gazetesine verdiği röportajda günlük yaşamını mahveden sorununu açıkladı: Kulak kireçlenmesi. Kulaktaki kemiklerin neden olduğu bir hastalık. Çok büyük olasılıkla genetik bir rahatsızlık.  Giderek ilerleyen ve işitme duyusunu körelten bir hastalık. Mesleğiniz dinlemeye dayalı bir işse, bunun ne kadar güç olduğunu düşünmek kolay değil.

 

Frederic Lopez hastalığını hafifletmek için 2019’dan bu yana , sağ kulağında ameliyat geçirdi ama pek işe yaramadı. Peki, sol kulağı ne durumda? Cevap: “Onunda ancak yüzde 50’sini kullanabiliyorum.  Ama sanki bir elektrik süpürgesi veya bir aspiratör sesi duyuyormuşum gibi bir gürültüyle karşılaşıyorum. Bitmek bilmeyen bu gürültü hayatımı mahvediyor.” Frederic Lopez sonunda bir işitme cihazı takmak zorunda kaldı.